Sokak Hayvanlarına Verdiği Destek Dolayısıyla Plaketle Ödüllendirildi

Tüm varlıkların yaşam haklarını korunmasını destekleyen Migros, sokak hayvanları için yaptığı çalışmalara bir yenisini ekledi. Türkiye’nin 51 ilindeki 425 mağazası ile HAYTAP’a destek veren Migros’un, Şanlıurfa Piazza mağazasına Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kedi ve Köpek Hayvan Rehabilitasyon Merkezi tarafından plaket verildi.

Şanlıurfa HAYTAP gönüllüleri ile bir araya gelen Şanlıurfa Migros çalışanları, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kedi ve Köpek Hayvan Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti. Migros Piazza mağazası bu ziyarette, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kedi ve Köpek Hayvan Rehabilitasyon Merkezi tarafından plaketle ödüllendirildi.

Sürdürülebilirlik kavramının temel prensibi olan tüm varlıklar için yaşam haklarının korunmasını ilke edinen Migros, sokak hayvanlarının korunmasına destek veren projeler hayata geçiriyor. Terk edilen ve sokaklarda çöpten beslenmek zorunda kalan hayvanların yaşam mücadelesine destek olan Migros, barınaklarda, sokaklarda ve ormanlarda yiyecek bulmakta zorlanan hayvanlar için kalıcı ve sağlıklı bir çözüm üretmek amacıyla 2014 yılından bu yana Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) ile iş birliği yapıyor.

Proje kapsamında son kullanım tarihi yaklaşan ürünleri HAYTAP aracılığıyla sokak hayvanlarına ulaştıran Migros mağazaları, bu ürünlerle doğaya dönmek için tedavi sürecinde olan ve neslinin tükenmemesi için mücadele verilen yabani hayvanların beslenmesine de katkı sağlıyor.

Migros, Türkiye’nin 81 ilindeki mağazalarının tamamını bu projeye dâhil ederek, gelecek kuşaklara yaşanabilir bir dünya bırakmak için tüm canlıların yaşam haklarına verdiği desteği artırarak sürdürmeyi hedefliyor.