Siverek'te zabıtalar trafiğe el attı

Siverek Belediyesine bağlı Zabıta Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri trafiğin yoğun olduğu noktalarda denetimlere başladı.
Siverek'te trafiğinin düzenli olmasına katkı sağlayan Zabıta Müdürlüğüne bağlı trafik şube ekipleri, toplu taşıma araçlarının güzergâh ve diğer kurallara uygunluğunu kontrol ederek yaya ve engelli geçişlerini engelleyen araçlara uyarılarda bulundu.
İlçe'de trafik ile ilgili çok ciddi sıkıntılar olduğunu ifade eden Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Baydilli, denetimlerle ilgili yaptığı açıklamada; "Göreve geldiğimiz günden beri trafikle ilgili çok ciddi sıkıntıların olduğunu gözlemledik. Bununla ilgili zabıtada görevli ve yetkili arkadaşlarla toplantı yaptık. Siverek'in trafiği ile ilgili çok keşmekeş içerisinde bulduğumuzu belirtmek isterim. Çok ciddi sıkıntılar olduğunu gördük, aylardan beri ciddi bir çalışma yapılmadığını, trafiğin düzensiz olduğunu özellikle yaya geçitlerinde, özürlü geçitlerinde çok ciddi sıkıntılar olduğunu, araçların gelişi güzel park edildiğini gördük. Bununla ilgili bir trafik timi kurduk, ilk etapta bu trafik timimiz anonslu araçlarla trafiği işgal eden araçların yol vermesi açısından anonsla ikaz edilmesine yönelik çalışmalarımız oldu.
İleri ki aşamalarda kameralı görüntülere geçeceğimizi belirtmek istiyorum. Her türlü önlemi alacağız, arkadaşlarımız sürekli çalışılan, trafiğin yoğun olduğu yerlerde ciddi çalışmalar yapacaklar. Ekiplerimiz sürekli gözlem halinde, buraları ciddi anlamda önem veriyoruz. Gezici ekiplerimiz gerekli uyarıları yapacaklar. İleride kapanlarında kalkması söz konusudur. Çözüme yönelik adımları atmaya devam edeceğiz" söyledi.
İBRAHİM HALİL COŞKUN