SİSTEM DEĞİŞTİ, SAĞLIK SORUNLARI DEĞİŞMEDİ!

Yeni Sağlık sisteminde olumlu gelişmelerin, Bürokratik işlemlerin daha hızlı olması lazım iken, maalesef yeni sağlık sistemi  Urfa'da sınıfta kaldı.

Daha önceki sistemde de Urfa Sağlık alanı yerel  ve  ulusal medyanın gündemine olumsuz yönde çok haberler yapılmıştı. Fakat Sağlık il Müdürlüğüne geçişlerle beraber Sağlık sorunlarının asgariye inmesini bekleyen Kamuoyu ve Sağlık camiası yanıldı. Çünkü Sağlık sorunları artarak devam ediyor.

Şanlıurfa’nın en büyük Hastaneleri olan Mehmet Akif İnan Araştırma Hastanesi (500 Yataklı) ile Eyyübiye Devlet Hastanesinin(800 Yataklı)  hala Başhekimleri belli değil.

Yine bu hastanelerin Hastane müdürleri ve müdür yardımcıları belli değil. Doktor sayısı olarak eksiklik olmasına rağmen Yine açılması gereken bazı klinikler açılmadı. Vatandaşlar en ufak bir işlem için bile oda dolaşmak zorunda kalıyor, Muhatap yok. Buda Sağlıkta sistemin ne kadar çöktüğünü gösteriyor.

Sağlık İl Müdürü 2 ay önce atanmasına rağmen sağlık alanında ciddi bir gelişme olmadı. Haber merkezimize konuşan bazı vatandaşlar “ Sağlık alanında hedef koymamız gerekirken, çıtamızın yükselmesini, beklerken maalesef sağlık alanında her geçen gün daha kötüye gitmeye başladık Hastanelerde; başıboşluk hat safhada, Hastanelerini acilinde tutun, yoğunu bakımına kadar, servislerine kadar her taraf sorun haline gelmeye başladı. Sağlık İl müdürlüğü Urfa’da ne görev yapıyor bunu bilmiyoruz. Bildiğimiz ne bir şey var, Urfa sağlık yerlerde sürünüyor. Sağlık İl müdürü gitsin baksın Hastanelere ,bir teftiş ettirsin, bakalım; öyle makamlara oturarak sorunlar çözülmüyor. Urfa’da o kadar sağlık sorunları varken Sağlık Müdür bir acil servisi ziyaret ederek bu haberi, medyaya servisi ediyor. Sanki her şey gülük gülistanlık, Kamuoyuna sorun yok mesajını vermeye çalışıyor. Vatandaş Hastanelerde imza atmak için muhatap bulamıyor.” diyerek sitem de bulundular.

Vatandaşlar GIDA, tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Fakıbaba ve Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'ın Urfa’daki Sağlık sorunlarına el atması gerektiğini vurguladılar.

Ayrıca haber merkezi Olarak Sağlık İl müdürü Doktor Himmet  Durgut Sağlık sorunlarıyla ilgilenmesi gerekirken, Sağlık sorunlarının dışında nelerle uğraştığını da önümüzdeki günlerde açıklayacağız.

KAYNAK: WWW.URFATV.COM