SİPAHİ PAZARI ESKİ GÜNLERİNİ ARIYOR!

Şanlıurfa’nın tarihi çarşılarının merkezinde bulunan çarşıda son zamanlarda böyle sessiz kalması hüzün verici bir durum.

Böylesi tarihi çarşıların böyle işlevsiz halde kalmasını gören Büyükşahir belediye başkanı Zeynel Abidin Beyazgül büyük bir çaba içerisine girmişti. Oysa bu çarşı; daha evvel kalabalıktan geçilmeyen ticaretin alış verişin en fazla olduğu bir çarşı idi.

Osmanlı Devleti döneminde  yaklaşık 500 yıl evvel Gümrük hanı, kazaz pazarı ile birlikte inşa edilen ata yadigarı  sipahi pazarı şimdi umudunu Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül'ün tarihi çarşıları geliştirme projesine bağlamış durumda.

Çarşı esnafı Beyazgül'ün  bu konuda önemli bir başarıya imza attığını belirtiyorlar. Ekonominin salgın dolayısıyla  gelişmediği bir dönemde, Haşimiye meydanını genişletecek 122 dükkanlı Özdemir pasajınin yıkılma kararının alınması, büyük bir  başarıdır diyorlar. Zira büyük bir miktar tutan  finansmanın sağlanması öyle kolay değildir deniliyor. Bunun büyük bir çabanın ürünü olduğunu belirten çarşı esnafı, Özdiker pasajından çıkan bazı esnafın bu çarşıya gelerek burayı geliştirip eskisi gibi iş yapan bir çarşı haline gelebileceğini belirttiler.

MEHMET ER