Sığınmacılara kışlık ayakkabı yardımı

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Zeynep Karahan Uslu ile Nadir Güllü Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Nuray Güllü ve vakıf müdürü İmran Tolgacıoğlu, Suruç ilçesindeki çadır kentte barınan Suriyeli sığınmacıları ziyaret etti.
Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi'nin de eşlik ettiği heyettekiler, sığınmacılarla sohbet ederek sorunlarını dinledi. Çocuklarla yakından ilgilenen Uslu, onlara oyuncak hediye etti.
Uslu, ziyaretin ardından yaptığı açıklamada, Suruç'ta dünyaya örnek olabilecek bir misafirperverliğin dünyaya gösterildiğini söyledi.
İnsani yardıma ihtiyaç duyan sığınmacılar için Türkiye'nin elinden gelen desteği verdiğini ifade eden Uslu, özellikle Suruç halkı ve sivil toplum kuruluşlarının da yardım faaliyetlerine destek sunduğunu kaydetti.
Kardeş mantığıyla Kürt, Arap, Yezidi ayrımı yapmadan Suriyelileri sahiplenmeye devam edeceklerini vurgulayan Uslu, "İnşallah bu büyük dram bittiğinde ülkemizden ayrıldıklarında ülkelerinden ayrıldıklarını hissedecekleri bir konukseverliği görmüş olacaklar. Temennimizi bu sürenin bir an önce sona ermesidir" dedi.
Güllü de vakıf olarak sığınmacılara maddi ve manevi destekte bulunmak amacıyla bölgede temaslarda bulunduklarını belirtti.
Türkiye'de ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunduklarını ifade eden Güllü, komşu ülkenin insanlarına da şefkat elini uzatmaya çalıştıklarını dile getirdi.
Sığınmacıların giyim ihtiyaçlarının yanı sıra farklı ihtiyaçlarını da gidermek istediklerini vurgulayan Güllü, şunları kaydetti:
"Suriyelilerle görüştükten sonra diğer ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik çalışma yapacağız. Gelip görmeden anlaşılmıyor. Buraya geldikten sonra anladım ki sadece yiyecek ve içeceğe değil, sevgiye ve dertleşmeye de ihtiyaçları var. Benzer çalışmaların diğer kuruluşlara da örnek olmasını temenni ediyorum."
Vakfın Suriyeli Kürtlere dağıtılmak üzere temin ettiği yardım malzemeleri, Suruç Kaymakamlığına teslim edildi.