SEYRANTEPE MAHALLESİ SAKİNLERİ HASTANE İSTİYOR!

Maşuk (Seyrentepe) yolunda bulunan 400 yataklı hastane yerinin biran önce yapılması gerektiğini kaydettiler.

Vatandaşlar yapılması planlanan hastane binasını biran önce yapması gerektiğini belirttiler.

Maşuk (Seyrentepe) yolunda bulunan 400 yataklı hastane yeri olarak planlanmış. Fakat burada bir entirikanın söz konusu olduğunu, vatandaşlara göre, buranın başkalarına peşkeş çekileceği endişesi var.

Yaklaşık 20 dönüm olan hastane yerine arsa baronları göz dikmiş; Şanlıurfa Sağlık İl Müdürlüğünün, bakanlığın  burada yaşayan insana yoğunluğunu göz önüne alarak, burada ikamet eden vatandaşlar Seyrantepe ve civar mahaller için acilen hastane projesini devreye koyması lazım, Seyrantepe semtinde 50 bin’den fazla insan ikamet etmekte, burada hiçbir sağlık kuruluşu yok. Vatandaş, sağlık sorunları için en hastane olan ve 10 km uzaklıkla olan Mehmet Akif İnan Hastanesine gitmek zorunda kalıyor.

Sayın valimizin ciddi olarak burayla ilgilenmesini istiyoruz. Bölge muhtarlarınında devreye girerlerse bölge adına faydalı olur.

Hastanesiyle ilgili büyük bir sıkıntı yaşıyoruz diyen mahalle sakinleri, Kocaman bir arazi, hastane yapılması için bekliyor. Baş ağrısı için, iğne için 500 Yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gidiliyor. Şanlıurfa il Sağlık Müdürü Doç. Dr. M. Emre Erkuş’un, yapılacak olan hastane için birşeyler yapması lazım. Burada yapılacak olan hastane çevrede ikamet edenlerinde gelmesiyle bölgeye hitap edecek duruma gelecektir. Dediler.

MEHMET CANBEK