“SESSİZLERİN 'SESİ' OLACAKLAR

Güneydoğu ve Doğu Anadolu’da kurulan ilk Sessizler bayan voleybol takımı olan Sessiz Adımlar takımı yeni kurulmasına rağmen İzmir’de yapılacak olan turnuvaya iddialı bir şekilde hazırlanıyor.

Sessizlerin sesi olmak ve sessizlerin gücü ile başarılara imza atmayı hedefleyen Bayan voleybol takımı İşitme Engelliler Resmi Yeminli Tercümanı İşaret dili uzmanı Şenay Şengün Senguer ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü voleybol antrenörü Mehmet Şibak tarafından hazırlıklarına devam ediyor.

İşitme engelli kişileri topluma kazandırmak, sosyal aktiviteler içerisinde olmalarını sağlamak amacıyla kurulan “Sessiz Adımlar” Bayan Voleybol takımı sessizleri sesi olmak için yoluna emin adımlarla devam ediyor.

Konu ile ilgili olarak görüşlerini aldığımız İşitme Engelliler Resmi Yeminli Tercümanı İşaret dili uzmanı Şenay Şengün Senguer şunları söyledi: “Güneydoğu Anadolu Bölgesinde ilk olarak kızlar ve voleybol takımını kurduk Şanlıurfa Sağırlar Derneği Başkanı Suat Suakar ve Şanlıurfa Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nün destekleriyle kuruldu bu takım elimizden geldiği kadar işitme engellileri topluma kazandırma ya onlara etkinlikler, faaliyetler yapmaya çalışıyoruz. Hedefimiz ilk olarak İzmir'de yapılacak olan turnuvaya antrenörümüz Mehmet Şipak’ın önderliğinde takımı hazırlamak. Şu anda takım çok yeni kızlardan hemen bir başarı beklememiz zor ama istekleri, azimleri doğrultusunda İlerleyen zamanlarda girecekleri turnuvalarda başarılı olacaklarına inanıyorum. Buradaki amacımız işitme engelli arkadaşlarımıza topluma kazandırmak sosyal aktivitelerin içerisinde olmalarını sağlamak duymamanın bir engel olmadığını herkese göstermek amacındayız. Şu anda takım 7 kişi Ama gelecek olan arkadaşlarımız da var takıma dahil olacak arkadaşlarla takım daha da güçlenecek. Katılmak isteyen arkadaşlarımız Şanlıurfa sağırlar derneğine gelerek katılabilirler. Herkese kapımız açık, evde oturmasınlar bu tür faaliyetlere katılsınlar daha farklı etkinliklerimizde var. Engelli kardeşlerimize topluma kazandırmak için elimizden gelen tüm faaliyetleri yapıyoruz.” Dedi.

Gençlik Spor İl Müdürlüğü voleybol antrenörü Mehmet Şibak’da yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: “Gençlik Spor İl Müdürlüğünde voleybol antrenörüyüm Şenay hocam bizden rica etti. Gençlik Spor İl Müdürümüz Sayın Hakan Keşküş ve spor müdürümüz Murat Önen Beyefendinin onayla arkadaşlara yardımcı olmaya çalışıyorum. Antrenman konusunda ve il dışında katılacakları müsabakalarda onlarla birlikte olacağım. Takımımız Yeni kurulan bir takım antrenmanlara daha yeni başladık. İnşallah zaman ilerledikçe kızlarımız da yetenekliler inşallah güzel başarılı işlere imza atacaklarını ben inanıyorum.” Diyerek sözlerini sonlandırdı.

MEHMET ER