ŞEHİTLER İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI

İlk teravih namazı için Balıklıgöl yerleşkesinde bulunan Dergâh (Mevlid-i Halil) Camisi'ne gelen vatandaşlar kılınan teravih namazının ardından gıyabi cenaze namazı kılındı.

Sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de katılımıyla İsrail askerleri tarafından şehit edilen Filistinliler için gıyabi cenaze namazı da kılındı. Namazın ardından bir grup, cami avlusunda İsrail aleyhinde slogan attı.

Kılınan namazdan sonra açıklamada bulunan Memur-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun şunları söyledi: “Bugün ilk Teravih namazını da kıldık. Allah kabul etsin. Özellikle Amerika ve İsrail'in Müslüman kardeşlerimize dün 60 tane şehidimiz oldu. 2000 ne yakın yaralı var. Bunların içinde ağır yaralılar da var. Alçak Amerika'nın yandaşı İsrail'in söylemleri bizlere daha çok üzmektedir. Birinde silah diğerinde yalnızca taş var. Bu kadar eşitsiz bir ortamda bu kadar Birleşmiş Milletler'in, NATO'nun, Birleşmiş Milletler Konseyi'nin hiçbir şey yapmadığı 3 maymunu oynadığı ortamda biz Müslümanlar Maalesef her zaman mağdur olmuşuz, Şehit olmuşuz olmaktayız. Artık bunun durulması gerekir. Cumhurbaşkanımız İsrail büyükelçisini çağırıp kendi ülkesine gönderdi. Biz daha çok yaptırımların olmasını bekliyoruz. Artık somut adımların atılmasını bekliyoruz. Özellikle İslam ümmetinin bu uyuşukluktan, bu korkaklıktan, bu pısırıklıktan çıkıp artık dur demesini bekliyoruz.

İnşallah Bu ümmetin uyanışına vesile olur. Ben tekrar İslam aleminin Ramazan ayının mübarek olmasını temenni ediyorum. Bu tür zulümler bu tür katliamlar bir daha olmaz diyerek herkese teşekkür ediyorum.” Dedi.

HASAN GÜLER