Seçim Değerlendirmesi ve Teşekkür

Muharrem Bey’e oy veren 15 milyon seçmen arasında yaklaşık yüzde 70 ile destek veren 50,000 civarında ABD’de oy kullanan vatandaşımıza da teşekkür ediyorum. Bizim ideallerimiz ve hayata bakışımız belli. Biz Cumhuriyet sevdalısı, Atatürkçü insanlarız.

ABD’de 9 gün süren seçim boyunca görev alan 205 arkadaşımız, oy vermek için 11-12 saat yol giden seçmenlerimize ve oy sandıklarıyla Amerika’dan Türkiye’ye gelen 8 kişilik ekibimiz başta olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Tayyip beyin açıklamalarından hala ABD’de yaşayan Türk toplumu ile alakalı bilgisiz olduğunu görüyorum. Devlet kasasından her sene ABD’de lobici, vakıf, dernek gibi yapılara harcanan on milyonlarca doların sokağa gittiğini bir daha gördük. Bizim ABD’deki güçlü ve gece gündüz çalışan örgütümüz sayesinde biz bu başarıyı tekrar tekrar yakaladık.

Tayyip Erdoğan FETOcu arıyorsa etrafına baksın, bizim ABD’deki başarımızı karalamaya çalışmasın. Kaçak FETOcuların bir tanesini bile ABD’de bulmak için devlet kurumları ve yandaş medya aylar boyunca seferberlik ilan ederken, bunların kalkıp gelip Elçilik ve Konsolosluklarda oy kullandığını iddia etmek aymazlıktır.