SATOĞLU: ENGELLİLER GÜNÜNÜ BURUK KUTLUYORUZ

Başkan Satoğlu, Dünya Engelliler Günü'nün engellilerin ve engelli ailelerinin yaşadıkları sıkıntıları ve sorunları gazetemiz muhabiri ile paylaşan Bedih Satoğlu, Türkiye genelinde Sayıştay Genel Kurulunun kararı ile Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Engelliler Koordinasyon Merkezinde Engellilerin çıkartılacağına tepki gösterdi.

Şanlıurfa Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon ve İstihdam Derneği Başkanı Bedih Satoğlu yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: “Şanlıurfa Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon ve İstihdam Derneği olarak bir engelli günü buğün daha yad etmiş olacağız. Görme , işitme, zihinsel, bedensel süregelen hastalığı olan engelli kardeşlerimizin sosyal, ekonomik alanda normal insanlar gibi onurlu bir yaşam hakkı vardır. Çıkan yasalar ile engellilerimizin yaşam düzeyi hükümetimiz tarafından çok güzel iyileştirmeler yapılarak yaşamlarını devam ettirmektedirler.

EN BÜYÜK SIKINTIMIZ İSTİHDAM SIKINTISI

Bizim en büyük sıkıntımız istihdam sıkıntısı, kamu kurum ve kuruluşlara, özel kurumlara, bankamatiklere, kaldırımlara erişim sıkıntısı vardır. Bu erişebilirlik konusunda Valilik, Belediyeler, Aile sosyal politikalar müdürlüğü elinden gelen gayretleri çabaları gösterdikleri kanaatindeyim. En büyük sıkıntılarımızın başında çalışabilirlik düzeyde olan engelli kardeşlerimizin istihdam sorunu yer almaktadır. Çalışmalar yapılmakta ama yeterli bir işlem olmamaktadır. Engellilere en büyük katkıyı sunan ve adeta baba konumunda olan Valimiz Abdullah Erin beye ve anne konumunda olan Gül hanıma engellilerimize büyük katkıları olmuştur.

YURTSUZ, YUVASIZ OLARAK 3 ARALIK ENGELİLER GÜNÜNÜ KUTLUYORUZ

Bazı belediyelerin yapmış olduğu olumsuz davranışlardan dolayı Sayıştay’ın aldığı kararla, belediyelerin engellilere ve yakınlarına yer veremeyeceği konusunda bir yazı bize tebliğ edildi.

Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba’nın, Limak Holding katkıları ve dernek olarak benim katkılarım ile yapılan Engelliler Koordinasyon Merkezinden çıkartılıyoruz. İçimiz buruktur. Başta Sayın Valim ve Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere bu engelli kardeşlerimizi yuvalarına, sağlıklı bir yere yerleşmeleri konusunda ellerinden gelen gayreti göstereceklerine inanıyoruz. Biz buğun yurtsuz, yuvasız olarak 3 Aralık Engeliler gününü kutluyoruz.

ŞAHBAN KILIÇ