SATOĞLU: ELİNİZİ VİCDANINIZA KOYUN ÇOCUKLARI YUVASIZ BIRAKMAYIN

Şanlıurfa’nın Haliliye İlçesine bağlı Paşabağı Mahallesinde yer alan Türkiye’nin en büyük Engelli Koordinasyon Merkezlerinde MHP Şanlıurfa İl Teşkilat Başkanı İbrahim Ocakoğlu, Şanlıurfa Barosundan Avukat Mehmet Celal Eriş ile birlikte basın açıklamasında bulunan Şanlıurfa Zihinsel Engelliler Derneği Dernek Başkanı Bedih Satoğlu, Cumhurbaşkanımız, Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız arzumuz; gelin elinizi vicdanınıza koyun sizlerin vicdanlı olduklarınızı biliyoruz bu çocukları yuvasız bırakmayalım. Bize burayı kira bedeli karşılığı verin, hiç olmasa bile çocukların veliler haftada bir oturuyorlar sosyal, kültürel ve ekonomi konularını konuşuyorlar. Dedi.

Şanlıurfa Zihinsel Engeliler ve Rehabilitasyon Dernek Başkanı Bedih Satoğlu yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: “Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’e basın aracıyla seslenmek istiyorum. Şanlıurfa’mızda 12 bine yakın sadece zihinsel engellinin olduğu ve onların kurucusu olan Şanlıurfa zihinsel engeliler Derneği 2014 yılında zamanın belediye başkanı ve şimdiki Şanlıurfa Milletvekilli Ahmet Eşref Fakıbaba’nın katkılarıyla ve meclis kararıyla engeli faaliyetlerini yapmak adına engelli koordinasyon merkezi kuruldu. Başkanımızdan, Valimizden, Büyükşehir Belediye Başkanımız, Belediyelerin yapmış olduğu yanlış tutumlardan dolayı Sayıştay’ın almış olduğu kararla; belediyelerin derneklere ve vakıflara herhangi bir şey veremeyeceği gibi ancak onların yaralanması için kira maksadıyla bunları kullanabilmeleri gerektiğini söylendi.

Gelin elinizi vicdanınıza koyun sizlerin vicdanlı olduklarınızı biliyoruz diye konuşan Satoğlu; “Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mahmut Kırıkçı tarafından bizlere bir yazı gönderilmiş durumda. Bu yazı defalarca gelmekte ve bizim burayı boşaltmamız istenmekte. Bizim Cumhurbaşkanımız, Valimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız arzumuz; gelin elinizi vicdanınıza koyun sizlerin vicdanlı olduklarınızı biliyoruz bu çocukları yuvasız bırakmayalım. Bize burayı kira bedeli karşılığı verin, hiç olmasa bile çocukların veliler haftada bir oturuyorlar sosyal, kültürel ve ekonomi konularını konuşuyorlar. Engeli kardeşlerimizi evsiz bırakmayalım. Eğer çıkma mecburiyetindeysek, sizlere zarar gelecekse burayı terk edelim ama bir cadır altında da barınabilecek bir yer tahsis edilmesi konusunda katkı sunacaklarını inanıyoruz” dedi.

OCAKOĞLU: ENGELİ KARDEŞLERİMİZ BURADA KALMAYA DEVAM EDECEKLER

MHP Şanlıurfa İl Teşkilat Başkanı İbrahim Ocakoğlu; “Şanlıurfa Zihinsel engeliler derneğini bugün ziyaret ettik. Bedih Hocam bu konuyla ilgili bilgiler almak istedik fakat bugün ilginç bir şeyle karşılaştık. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyemizin Genel Sekreterliği hiç anlaşılmayan bir şekilde buraya bir yazı göndererek bu engelli kardeşlerimizin burayı boşaltmalarını istenmiş. Biz Milliyetçi Harekat Partisi olarak gerek Büyükşehir Belediye Başkanlığı nezdinde konunun takipçisi olacağız. Buranın ne amaçla boşaltmak istendiğini, burası boşalttıktan sonra buradaki engelli kardeşlerimizin istihdam edileceğini konusunu büyükşehir belediyesi ile görüşme sağlayıp dernek yetkililerine bilgi vereceğiz. İnşallah bu sorun çözülecek, engeli kardeşlerimiz burada kalmaya devam edecekleler” dedi.

MEHMET CANBEK