Şaşırtan yükseliş

Yapılan seçimle ilgili olarak sosyal medya da birçok paylaşım yapılırken Faruk Günak’a yönelik olumsuz paylaşımların sayısı ise artıyor. Paylaşımlarda birçok iddia bulunurken Faruk Günak’ın vereceği cevaplar merak konusu oldu. 
Sağlık-Sen Şanlıurfa Temsilciliği için Abdulkadir Yabir ve Faruk Günak'ın aday olarak yarışacağı öğrenilirken, seçim sonuçlanmadan Faruk Günak’a yönelik iddiaların sayısı artıyor.
 Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ile idarecilik görevlerinde bulunun Faruk Günak, daha önce de Eyyübiye Devlet Hastanesi Başhekimliği görevinde bulunmuştu.  Sağlık Sen Şanlıurfa Şube Başkanlığı görevini de aynı anda yürüten Günak’ın hem Başhekimlik görevini yürütmesi hem de Sağlık Sen gibi bir sendikanın başkanlığı yürütmesi gibi nedenlerle sosyal medya da çeşitli iddialar ortaya atıldı. 
Bu İddialar Yenilir Yutulur Değil 
Seçim yarışının devam ettiği dönemde ortaya atılan iddialar arasında sendika baskısı üst sıralarda yer alırken  sağlıksen üyelerine mobing uygulandığı noktasında ciddi iddia arasında yer aldı. 2008 yılına kadar Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası ( SES) üyesi olan Günak, daha sonra Batman Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği görevini yürüttü. Yaklaşık 18 ay Batman’da kalan Günak kendi isteği ile görevini bırakarak Şanlıurfa’ya geri döndü. Şanlıurfa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekterliğinde Tıbbı Hizmetler Başkanlığı yürüten Faruk daha sonra Eyyübiye Devlet Hastanesi görevine getirildi. 
Şanlıurfa’da Sağlık Çilesi Bitmek Tükenmek Bilmiyor
Birçok üst düzeyde görev almasına rağmen Şanlıurfa’da sağlık noktasında herhangi bir başarısı olmayan Faruk Günak’ın bu hızlı yükselişi tüm kesimler tarafından merak ediliyor. Başhekim görevini yürüttüğü dönemlerde Eyyübiye Devlet Hastanesinin eksiklikleri göze çarparken, çalışan personel ile doktorlar memnuniyetsizliği de had safhaya çıkmış durumda. Baskıların arttığı yönde paylaşımlarda yapılırken Faruk Günak’ın cemaatler ve ihale yolsuzluklari ile adının anıldığı yönünde paylaşımlarda yapılıyor.
Kamuoyu ve Sosyal Medya da yapılan paylaşımlarda dikkat çeken başka bir konu ise birçok üst düzey görevde bulunan ve yükselişine akıl sır ermeyen Faruk Günak’ın arkasında kimler olduğu merak konusu…

MEHMET CANBEK