SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ ANILDI

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen yürüyüş Topçu Meydanında başlayarak Bediüzaman’a kadar devam etti. Yürüyüşe Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Haliliye Belediye başkanı Fevzi Demirkol, Emniyet müdürü Veysel Tipioğlu, Jandarma komutanı Albay Nuri Öztürk, BŞB Genel Sekreteri Abdülkadir Açar, Milli  Eğitim Müdürü Şerafettin Turan, Gençlik ve spor Hizmetleri İl Müdürü Hakan Keşküş ve yüzlerce öğrenci katıldı.

Vali Abdullah Erin Sarıkamış şehitlerini rahmetle anıyorum dedi.

Şehitler ölmez vatan bölünmez, Polisime kalkan eller kırılsın, Vatan sana canım feda sloganlarının atıldığı yürüyüşte Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından katılımcılara Sarıkamış atkısı, beresi, eldiveni ve Türk bayrağı dağıtıldı.

Yokluğa, dondurucu soğuğa karşı vatan uğruna gözlerini kırpmadan şehadete eren yiğitleri anmak için toplandıklarını belirten Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Hakan Keşküş, Sarıkamış’ın yiğitlik destanı olduğunu vurguladı.

Müdür Keşküş, “Şanlı Şehir, Şanlıurfa olarak bugün Sarıkamış Harekatı sırasında şehit düşen Mehmetçikleri anmak için bir araya gelmiş bulunmaktayız.

Sarıkamış Harekatı, 90 bin askerimizin düşmana, yokluğa ve dondurucu soğuğa karşı vatan uğruna gözlerini kırpmadan şehadete erdikleri şanlı tarihimizin hüzünlü yapraklarından biri olarak hafızalarımızda yer almış yiğitlik destanıdır.

Bu destan ki milli mücadelemiz adına canlarını seve seve feda eden binlerce vatan evlâdının bir an bile düşünmeden dondurucu soğuk ve tipi altında, şehadet şerbetini içtiği fedakârlık ve kahramanlık örneği olduğu kadar birlik, beraberlik ve kardeşlik dersi de olan Mehmetçiğin acı destanıdır.

Tıpkı 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimi sırasında vatanı için ölümü göze alarak sokağa dökülen cesur vatandaşlarımız gibi onlarda ölümden korkmayarak ay yıldızlı bayrağımıza sahip çıktı.

Bu duygu ve düşüncelerle, Sarıkamış Harekâtı’nın 103. yıldönümü vesilesiyle Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarıyla bu uğurda hayatlarını feda eden bütün aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş kahraman gazilerimizi saygı, rahmet ve şükranla anıyorum” dedi.

Yürüyüş Bediüzzaman Mezarlığı Şehitliğinde son buldu. Yapılan konuşmaların ardından İl Müftüsü İhsan Açık tarafından şehitler için edilen duaların ardından yürüyüş sona erdi.

MEHMET ER