Şanlıurfa'ya yatırımlar sürüyor

Bir yandan yatırımlarını gerçekleştiren Dicle EDAŞ, diğer yandan da il genelinde trafo, enerji nakil hatları, abone bağlantı tesisleri ve pano gibi şebeke ekipmanlarınınbakım ve onarımını yapıyor. Bu arada, kış öncesi ihtiyaç duyulan yerlerde ise yenileme çalışmalarıgerçekleştiriliyor.
BAĞLANTI TESİSLERİ
YENİLENİYOR
Şanlıurfa'daki elektrik şebekesinin daha sağlıklı ve modern bir yapıya kavuşması için yatırımlarını sürdürdüklerini belirten Dicle EDAŞ Şanlıurfa Bölge Koordinatörü Neşet Demirbağ, şöyle dedi:
"Çalışmalarımız il merkezinin yanında ilçe merkezleri ve kırsalda da sürüyor. Amacımız elektrik enerjisinin sorunsuz bir biçimde dağıtılması. Olası arızalar sonucunda meydana gelebilecek kesintileri minimize etmek için müşterilerinin bağlantı tesislerinde planlı, periyodik bakım ve yenileme çalışmalarına devam ediyoruz. Bir yandan yenilenmesi gereken şebekeler yenilenirken, diğer yandan yıpranan ve yetersiz kalan şebekelerde de onarım ve restorasyon çalışmaları gerçekleştiriliyor. Bu çalışmaların yanında ekiplerimiz, trafo ve panoların da bakım ve onarımları yapıyorlar."
YATIRIM ÇALIŞMALARI
SÜRECEK
Şanlıurfa genelindeki, görüntü kirliliğini ortadan kaldırırken, iletim hatlarını daha güvenli hale getirmeyi amaçladıklarını da belirten Demirbağ, "Bölgenin öncelikleri ve ihtiyaçlarına göre şebeke iyileştirme çalışmaları yaparak, arızaları en aza indirmeyi hedeflemiştik. Yapılan yatırımlarla birlikte bu hedeflere adım adım ilerliyoruz. Yılsonuna kadar yatırım çalışmalarımız devam edecek.'' dedi.
KISA SÜRELİ KESİNTİLER OLABİLİR
Yapılmakta olan çalışmalar nedeniyle zaman zaman kısa süreli elektrik kesintileri yaşanabileceğine de dikkat çeken Dicle EDAŞ Bölge Koordinatörü Neşet Demirbağ,bakım, onarım ve yatırım programları kapsamında hayata geçirilen çalışmalar süresince, yeni yapılan şebekelerine enerji verilmesi esnasında kısa süreli programlı kesintiler meydana gelebilmektedir.
Şanlıurfa geneline sağlanan enerjinin kalitesini artırmak amacıyla gerek kazı çalışmalarımız, gerekse enerji verilişi esnasında meydana gelebilecek kısa süreli kesintilerden dolayı vereceğimiz geçici rahatsızlığı anlayışla karşılayan herkese teşekkür ediyoruz." diye konuştu.
YENİURFA