Şanlıurfalı bürokratlar ilk kez bir araya geldi

Öğüt Akyürek Grup sponsorluğunda, Hacı Bozan Oğulları Keban Salonu’nda gerçekleşen Tirit Günü’nde Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, İstanbul Vali Yardımcılığından emekli olan Mehmet Ali Ulutaş ile Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu’na, yaptıkları hizmetler ve İstanbul Şanlıurfa Dayanışma Derneği’ne sağladıkları destekten dolayı birer plaket verildi.

İstanbul Şanlıurfa Dayanışma Derneği Başkanı Av. Müslüm Kayacan, söz konusu etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, ”Amacımız Şanlıurfa'mızın kültürünü tanıtmaktır. Bu amaçta öncelikle hemşehrilerimiz birbirini tanımalıdır. Bu nedenle İstanbul'da görev yapan 38 Şanlıurfalı bürokrata ulaşarak buraya davet ettik, bizi kırmayıp teşrif eden hemşehrilerimize teşekkür ederim.” dedi.

Başkan Kayacan, etkinliğe katılan Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nurettin Nebati ile İstanbul’da bulunan Urfalı siyasetçi, bürokrat, akademisyen ve diğer hemşehrilerine de teşekkür etti.

PAYLAŞMASI SEVEN AİLEYİZ

Öğüt Akyürek Grup Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Akyürek ise, yaptığı selamlama konuşmasında Akyürek Grup’un 4 şirketten oluştuğunu söyledi. Ana işlerinin gıda olduğunu ve ‘öğüt bakliyat’ adıyla İstanbul’da 45 yıldan beri hizmet verdiklerini vurgulayan Akyürek, “Bu organizasyonu yapan Müslüm Başkan’a ve yönetim kuruluna teşekkür ediyorum. Bizler paylaşmayı bilen ve seven bir aileyiz. Yunus Emre’nin dediği gibi; paylaştığınız sizindir biriktirdikleriniz sizin değildir. Hepinize katılımınızdan dolayı teşekkür eder, saygılar sunarım” dedi.

Öğüt Akyürek Grup Yönetim Kurulu Başkan Vekili Erol Akyürek de, Şanlıurfa Derneği’nin düzenlediği böyle bir etkinliğe sponsor olmaktan gurur duyduklarını belirterek, “Değerli dostlarımızı, hemşehrilerimizi bu vesileyle bir arada gördük. Katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bu arada, geleneksel hale gelen Tirit Günü’ne ilginin her geçen yıl daha arttığı gözlendi. Bu yıl beşincisi yapılan söz konusu etkinliğe yaklaşık 350 kişinin katıldığı ve bu sayının geçen yılın iki katı civarında olduğu öğrenildi.