Şanlıurfa Tüvtürk Polçak Taşıt Muayene İstasyonunda Direnen İşçiler Kazandı

Onurlarına, ekmeklerine, haklarına ve sendikalarına sahip çıkan üyelerimiz bir taraftan direnişi devam ettirirken diğer taraftan da hukuksal mücadele avukatlarımızla birlikte devam ediyor.

Bu gün Şanlıurfa 1. İş Mahkemesinde işe iade ile ilgili açılan davanın duruşması yapıldı. Yapılan duruşmada Mahkeme feshin geçersizliğine ve sendikal nedenle olduğunu belirterek iki üyemizin işe iadesine karar verdi.

Mahkeme karara bağladığı davada; işten çıkarmaların haksız ve sendikal nedenle yapıldığını kabul ederek, işe iadeye, işçinin başvurusuna, işverenin işe başlatıp başlatmamasına bağlı olmaksızın 12 aylık brüt ücreti tutarında SENDİKAL TAZMİNATA hükmetti. Ayrıca işçinin 4 aylık ücreti tutarında boşta geçen sürenin ücretinin de ödenmesine karar verdi. Böylece Tüvtürk/Polçak işvereni 12 + 4 olmak üzere toplam 16 aylık sendikal tazminat ödemeye mahkum oldu.

İşe iade davası açılan diğer üyelerimizin de davalarının aynı şekilde sonuçlanacağını düşünüyoruz.

Dolayısı ile işverenin işçi sendika düşmanlığı yaptığı, üyelerimizi sendikal nedenlerle işten çıkarttığı, işyerinde toplu iş sözleşmesinin imzalanmasını engellemek için yasaları çiğneyerek, haksız ve hukuksuz davrandığı mahkemeler tarafından da bir kez daha ispatlanmış oldu.

Tüvtürk/Polçak’da 298 gündür işçi ve sendika düşmanlarına karşı anayasal haklarını savunan ve onurları için direnen TÜVTÜRK Polçak İşçileri kazanacak.