Şanlıurfa Tabip Odası hekimlere ve sağlık çalışanlarına uygulanan izin ve tayin yasağını görüştü

Şanlıurfa Tabip Odasını temsilen görüşmeye oda başkanı Uzm. Dr. Ömer Melik ve Oda Genel Sekreterimiz Uzm. Dr. Osman Yüksekyayla katıldılar.

Görüşmede Tabip Odası olarak; böylesi olağanüstü durumlarda hekimlerin gereken özveriyi her zaman gösterdiğini bundan sonra da görevlerini yapmaktan geri durmayacağını ancak gereken tedbirler alınıp yeterli nöbetçi ve icapçı hekim listeleri hazırlamak yerine sadece Şanlıurfa'da tüm izinlerin kaldırılmasının keyfi ve kolaycılık olduğunu, izin yasağının yıl sonuna kadar uzatılabilme ihtimalinin bu olağanüstü durumdan bağımsız olduğunu belirterek bir çok hak kayıplarına ve mağduriyetlere yol açtığını ifade edildi.

Bu nedenle mevcut durumun bir an önce sonlandırılması talebi ilettildi. Vali yardımcımız da bu konuda kendilerine de bir çok bireysel başvurunun olduğunu, hekimlerin bu talebini Vali Bey ile görüşeceklerini ve değerlendireceklerini belirtti.

Sayın Osman Aydoğan'a konuya duyarlılığından dolayı meslektaşlarımız adına Şanlıurfa Tabip Odası olarak teşekkür ediyoruz. Denildi.