Şanlıurfa Platformu 11 Nisan’ı unutmadı

Şanlıurfa Platformu, kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 101. Yıldönümü dolayısıyla bir konferans düzenledi.

 

Pandemi nedeniyle video sistemiyle gerçekleşen konferansa, Folklor Araştırmacısı Abuzer Akbıyık konuk oldu. “11 Nisan Şanlıurfa’nın Kurtuluşunun Folklor ve Edebiyatımıza Yansımaları" konulu programın moderatörlüğünü ise İmam Bakır Asoğlu yaptı.

 

Abuzer Akbıyık, yaklaşık bir saat süren programda Şanlıurfa’nın kurtuluş mücadelesini ve bu mücadelenin Şanlıurfa folkloruna yansımalarını anlattı. Sıra gecelerinin kurtuluş mücadelesindeki yerinden de bahseden Folklor Araştırmacısı Akbıyık, “Şanlıurfa önce İngilizler sonra da Fransızlar tarafından işgal edildi. Şanlıurfalılar öylesine mücadeleler verdi ki bunu burada bir saat içerisinde anlatmak mümkün değil. Bu kurtuluş mücadelesinin önce belgeseli sonra da bir sinema filmi çekilmeli” şeklinde konuştu.

 

Şanlıurfa Platformu Genel Başkanı Habip Çadırcı da, Abuzer Akbıyık’a konuk olup fikirlerini paylaştığı için teşekkür ederek, “Pandemi de olsa böylesine destansı bir mücadeleyi anmadan geçmeyi içimize sindiremedik. Önümüzdeki yıl gerçekleşecek kurtuluş yıldönümümüzü yüz yüze, daha kalabalık bir ortamda yapmayı arzu ediyoruz” dedi.

 

Genel Başkan Çadırcı, konferansa katılanlara da ayrıca teşekkür etti.