Şanlıurfa Aile,Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü farkındalık programı düzenledi

Düzenlenen farkındalık programa Şanlıurfa Vali Yardımcımız Sayın Osman Aydoğan, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Zeynel Abidin Beyazgül, Haliliye Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Canpolat, Ak Parti MKYK Üyesi Sayın Vildan Polat, Aile, Çalışma Ve Sosyal Hizmetler İl Müdürümüz Sayın Hasan Bilici, İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın İsmail Yapıcıer, Engelli Koordinasyon Merkezi Müdürü Sayın Habip İpar, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Birimimizden Sorumlu İl Müdür Yardımcımız Mahmut Küçükoğlu ve diğer protokol üyeleri katılım gösterirken konuşan İl Müdürümüz Sayın Bilici;

Savaşların, acıların, gözyaşlarının hüküm sürdüğü coğrafyalarda geçiyor ömrümüz... Ama bütün bu yoksunlukların ilerlemeye, umut etmeye, başarmaya en önemlisi de mutluluğa engel olamayacağını biliyoruz. Biz asıl büyük engelin sevgisizlik olduğunu, asıl aşılamayanın kalplerdeki karanlık olduğunu düşünüyoruz. İşte bu karanlığı aşmak için, engellerin hayatı paylaşmamıza engel olmadığını herkese göstermek için, engellilerimizin sesine ses olmak için Bakanlığımızın rol modelliği ve hizmet sınırları çerçevesinde Şanlıurfa Aile, Çalışma Ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak biz neler yaptık müsaadenizle özetle arz etmek isterim.

*Müdürlüğümüze bağlı 4 adet yatılı engelli bakım merkezimiz bulunmaktadır. 80.Yıl Engelli Bakım Merkezimiz ,Engelsiz Yaşam Merkezimiz, Özel Yaşam Yolu Engelli Bakım Merkezimiz ve Özel Huzur Engelli Bakım Merkezi’ mizde toplamda 353 engellimizi il müdürlüğümüze bağlı yatılı kuruluşlarımızda misafir ediyoruz.

*Yine engellilerimiz için il müdürlüğümüz tarafından sunduğumuz evde bakım hizmet modelimizden Şanlıurfa’da 13.234 vatandaşımız faydalanmaktadır. *İl Müdürlüğü olarak sunduğumuz hizmetlerden bir diğeri ise engelli kimlik kartı… 2019 yılı için engelli kimlik kartı hizmeti alan engelli sayımız 1047’dir. Toplamda Şanlıurfa genelinde engelli kimlik kartına sahip 8066 engelli vatandaşımız vardır.

*Engelli erişilebilirliği de koordinasyonunu yürüttüğümüz bir diğer hizmet alanımızdır. Erişilebilirlik verilerine bakarak son beş yılda Şanlıurfa Aile, Çalışma Ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olarak inceleme açısından Türkiye genelinde ilk on il arasında yer aldık.

Bunun anlamı bizim için ne kadar özel ve büyükse il müdürlüğümüzce hizmet sunulan engelli kardeşlerim için de o kadar büyüktür. Çünkü onlarla bizim aramızda gönül köprüsü var.

Çünkü biz engelli kardeşlerimizle taşları sevgiyle döşenmiş, sonunda bütün engellerin yenilmiş olduğu, güneşli, aydınlık bir yolda hep birlikte yol alıyoruz.

Engellilerimiz için her geçen gün şartları biraz daha iyileştirilen, onların faydasına olacak her uygulamayı hızla hayata geçiren devletimiz daima engellilerimizin ve ailelerinin yanlarında yer almaya devam edecektir. Hayat mücadelesi veren ve hayatlarını onurlu bir şekilde geçirmek adına ekonomik ve sosyal hayatın içerisinde olan engelli vatandaşlarımız bizim için, birer güç kaynağıdır. Spordan sanata, edebiyattan siyasete, eğitimden çalışma hayatına, her alanda önemli başarılara imza atan engelli kardeşlerimizin verdikleri mücadele takdire şayandır ve elde ettikleri başarılarla da her geçen gün göğsümüzü kabartmaktadırlar.

İşte bu inançla, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, gücümüzün farkında olduğumuz, geleceğe umutla bakabildiğimiz bir gün olsun… Fark et, destek ol, engel olma… Çünkü aramızda engel yok…