ŞANLIURFA EĞİTİMDE YÜKSELİŞE DEVAM EDİYOR

Uzun yıllar Şanlıurfa’nın eğitimine büyük katkıda bulunan Yükseliş Koleji 2018- 2019 Eğitim- Öğretim yılında Yükseliş Koleji Bilim Kampüsü projesini hayata geçirdi.

Bu kapsamında binlerce öğrenci Yükseliş Koleji ile tanıştı.

Yıllardır akademik alanda büyük başarılar gösteren ve üniversite kazandırma oranı ile adından bahsettiren Yükseliş Koleji yeni bir proje ile bilim kampüsünü Şanlıurfa’ya kazandırdı.

Yükseliş Koleji'nde çalışan uzman ekibin başında bulunan Mehmet Ali SEZER, Şanlıurfa’nın eğitimine yon vermeye devam ediyor.

2018- 2019 eğitim- öğretim yılında hizmete başlayan Yükseliş Koleji Bilim Kampüsü Şanlıurfa ve ülkemiz için büyük bir atılım olacak. 20.000 metrekare kapalı alana sahip olacak kampüste bölgemiz için ilkler düşünüldü.

STEM MAKER VE ROBOTİK KODLAMA EĞİTİMİ

 Yükseliş Koleji Bilim Kampüsü'nde stem maker dersleri ile öğrenciler geleceğin mesleklerini tanıyarak derslerde öğrendiklerini pratiğe çevirme şansı bulacak. Stem maker dersleri ile öğrencilerin bilim- teknoloji, fen, matematik ve mühendislik alanlarında ortak ders işlemesi sağlanarak geleceğin teknolojisini daha iyi anlamaları ve üretime dönük mühendislik alanlarını tanımaları sağlanıyor.

 Bilim kampüsünde robotik kodlama ve yazılım dersleri ile öğrencilerin bilgisayarın yazılım dilini öğrenmeleri ve bilgi teknolojilerini aktif olarak kullanmaları sağlanıyor. Bu sayede öğrenciler otomasyon sistemlerinden, bilgisayar mühendisliğine kadar birçok alanda bilimin olanaklarının farkına vararak gelecekte tercih edebilecekleri bölümler hakkında öngörü sahibi oluyorlar.

ŞANLIURFA İÇİN BİR İLK GENETİK LABORATUVARI

 Yükseliş Koleji Bilim Kampüsü'nde kurulacak olan genetik laboratuvarı ile tıbbi bilimlerin alt yapısını öğretecek olan öğretmenler, öğrencilerin tıp, eczacılık, genetik mühendisliği, tıbbi biyokimya ve mikrobiyoloji gibi alanlarda alt yapı sahibi olmasına ortam hazırlayacak.

SANAL GERÇEKLİK ORTAMI: PLANETARYUM

Bilim kampüsünde yer alacak olan planetaryum, bilim küre, 3D ve 4D ders ortamları ile sanal gerçeklik derslerde kullanılıyor. Sanal gerçeklik ile Fen, Uzay Bilimleri, Coğrafya, Tarih ve daha birçok alanda dersler gerçeğe yakın bir ortamda işlenebilecek ve böylece teorik olarak öğrenilen bilgiler pekiştirilerek öğrenmede kalıcılık sağlanıyor.

AKADEMİK EĞİTİMİN TAMAMLAYICISI: SANAT VE SPOR

  Bilimsel olarak günün eğitim öğretim şartlarının çok ötesinde olan Yükseliş Koleji Bilim Kampüsü’nde sportif ve sanatsal alanda da Şanlıurfa için büyük yenilikler yer alıyor.

 Buz pateni pisti ile öğrencilere büyük bir ayrıcalık sunan bilim kampüsünde, yüzme, tenis, salon sporları ve Uzakdoğu sporları da öğrencilerin ilgi ve yeteneklerine hitap edecek.

 Müzik ve drama alanındaki boşluğu da dolduracak olan Yükseliş Koleji Bilim Kampüsü, öğrencilerine okul dışında herhangi bir kursa ihtiyaç kalmayacak şekilde farklı dallarda sanatsal etkinlik imkânı sunuyor. Keman, bağlama, piyano ve gitar gibi müzik dallarının yanı sıra, bale, drama, ahşap, hat, resim gibi sanatsal alanlarda da öğrencilerin gelişmesini hedef alan Yükseliş Koleji Bilim Kampüsü Şanlıurfa’da sanat alanında yetenekli öğrencilerin gelişimini hedefliyor.

ÖĞRENCİLER YABANCI DİLİ ANA DİLİ GİBİ KONUŞACAK

Yükseliş Koleji Bilim Kampüsü 2018- 2019 eğitim- öğretim yılında Anaokulu, İlkokul, Ortaokul, Anadolu Lisesi ve Fen Lisesi kademelerinde hizmet verecek. Anaokulundan, liseye kadar yoğun bir dil eğitimi verecek olan Yükseliş Koleji Bilim Kampüsü yabancı dili ana dili gibi konuşabilen öğrenciler yetiştirmeyi hedefliyor.

ŞAHBAN KILIÇ