"ŞANLIURFA - GAZİANTEP HIZLI TREN YOLU NEDEN RAFA KALDIRILDI"

Başkan Polat açıklamasında; "GAP Projesi bir kalkınma ve üretim seferbirigi projesidir.
1995 yılında DYP Iktidarının 1995 bütçesini Devlet bakanı Sayın Ekrem Ceyhun meclise sundu ve Türkiyede yapilacakları tek tek okudu.
Orada GAP Projesi için aynen şunları söyledi GAP Projesi bir kalkınma ve üretim seferberliği projesidir.
Bu nedenle GAP Projesi ile elde edilem ürünleri Ülkenin her köşesine ve Dünyanın her Devletine göndermek için Hızlı ve Modern bir ulaşım ağı döşememiz gerekir diyordu.
* Başlatığımız Şanlıurfa Gap hava Lımanını süratli bir şekilde tamamlayacağız.
* Şanlıurfa Şeker fabrikası- Mardin Şeker fabrikasını yapacağız.
* Gaziantep - Şanlıurfa - Habur otoban yolunu biyireceğiz.
Bu otoban yolu 2002' de Şanlıurfa birecik' e kadar gelmişti 2002' de Ak parti iktidar olduğunda Şanlıurfa' ya kadar devam ettirdi Şanlıurfa - Habur arasında Duble yol yaptı.
* Şanlıurfa - Gaziantep - Osmaniye - Adana - Mersin Arası hızlı tren modern ulaşım ağını döşeyeceğiz.
* Şanlıurfa - Gaziantep- Osmaniye- İskenderun hızlı tren ağını döşeyeceğiz ve Gap projesinde elde edilen ürünleri bu her iki limandan ülkeye ve dünyaya servis edecegiz.
Evet aynen böyle inanmayan 1923' ten 2000' e Türkiye adlı sayın Ekrem Ceyhun' nun kitabına baksınlar daha neler neler görecekler.
1995' te yapılan seçimde dyp tek başına iktidar olmadı ardından Anap - dyp koalisyonü, ardından refahyol ve 28 şubat ondan sonra gelenler ve bu ak parti iktifarı Gap projesini hiç ağzına almıyor.
Şeker fabrikası yapmayı bırakın olan fabrikaları da sattı.
Gap hava limanı istenilen seviyede değil.
Kargo binası iptal edildi .
Etrafında yüzlerce soğuk hava depoları olacakti sebze ve meyve depolansın oradan da uçaklarla ülkenin ve dünya' nın her köşesine taşınsın.
Organik tarımı geliştirmek ve yaygın hale getirmek için Kara ali bölgesinde seracılığı teşvik ettik.
 urfa sulama Tünellerinin temelini 1977' de attığımız zaman Sayın Demirel ve Sayın Necmettin Cevheri Dicle üniversitesine bağlı Ziraat Mühendisliği Fakültesi temelini Akçakale yolu üzerinde attıki o zamana kadar Ziraat Mühendisi mezun olsun sulamaya geçince Çiftçilerimize her konuda yardımcı olsun.
Yine 1992' de Akçakale' ye yakın Koruklu' da Necmettin Cevheri Çiftçi eğitim merkezi açtık ki Çiftçilerimiz orada eğitim görsün bilinçli sulama ve tarım yapsın orasıda ne yazık ki kapatıldı.
1997' den beri biz iktidar da değiliz gelen iktidarlar daha yer üstünde bir açik kanal yapıp Gap projesi içinde olan topraklara suyu taşıyamıyor.
Hilvan suyun dibinde hala oraya su götüremediler.
Halbuki Vali bey Sayın Abdullah Erin beyin Gazeteci Erven ile yaptığı röportajda da Acil eylem planı ile 2 yılda her yöreye su taşınır ve bunun maliyeti 5 milyar Tl bunun yılık ülkeye getirisi 37.5 milyar tl diyor.
Demokrat kadroların neler Yapacaklarını bildiğimizden dolayı her şeyin tam  tersi yapıldığı için üzülüyorüz.
İnşallah dp kadroları gelir bunları tekrar yapar evet geç oluyor ama ne yapalım elden bir şey gelmiyor vatandaş da duyarsız sanki ülkenin sahibi değil her şeye boş ver havasında." dedi.