SANAL DOSTLUK GERÇEĞE DÖNDÜ

Sosyal paylaşım sitesi üzerinden kurulan “Çeyiz Sandığı” isimli grubun üyeleri Türkiye’nin çeşitli illerinden gelerek Şanlıurfa’da buluştular.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen buluşmaya 100 civarında katılım oldu. Bu yıl 4. Düzenlenen buluşmada ev sahipliğini grubun kurucusu ve başkanı Hatice Ural İzgördü yaptı.

Sosyal medya üzerinden kurduğu grubu, “dostluğun ve kardeşliğin ön planda olduğu, yalandan dolandan ve farklı amaç peşinde koşanlara inat, yaşlısı genci, kadını erkeği güzellikleri barındıran” bir grup olduğunu ifade eden İzgördü, sözlerine şöyle devam etti. “ Urfa’ya ve Urfalı’ya dair kültür ve medeniyetlere dair paylaşımlarının ağırlıklı olduğu zaman zaman bilgi alışverişinde bulunulduğu bir ortam. İki üç kişi ile girdiğimiz bu yolda sayımız kısa sürede 1000’lere ulaştı. Şu an geceye katılan kişi sayısı bile 100’ün üzerinde.  Bazen taziyelere, bazen açılışlara bazen hasta ziyaretlerine, taziyelere gidiyoruz. Sorunlarımızı paylaşıp çözüm yolları arıyoruz. Yardımlaşma birinci planda. Bazen acıları bazen sevinçleri paylaşıyoruz. Her geçen gün biraz daha büyüyoruz.  İnsanların güvenini yitirdiği, sanal âleme güvenmedikleri böylesi bir zamanda buradaki arkadaşlarla el ele verip birlikte güzel işler başarabileceğimize inandık ve bunu gerçekleştirdik.”

Samimi bir ortamda gerçekleşen buluşmaya Remzi Kara ve Sabri Çulpan, Halil Orhan Aslan, Abdullah Canbeyli şiirleriyle, Müslüm Dişikırık söylediği türkülerle geceye renk kattılar. Yenilen yemekler ve çay ikramlarının ardından çekilen hatıra fotoğrafıyla gece son buldu.