'Saklı cennet' Takoran Vadisi keşfedilmeyi bekliyor

Şanlıurfa'da bölge halkının "saklı cennet" olarak tanımladığı eşsiz güzellikteki Takoran Vadisi, doğa tutkunu ziyaretçilerini bekliyor.

Fırat Nehri'nin oluşturduğu Takoran Vadisi, Siverek ilçesine 40 kilometre uzaklıktaki Mezra Mahallesi'nden başlayıp Adıyaman'ın Gerger ilçesine kadar uzanıyor.

Yeterince bilinmeyen yaklaşık 20 kilometre uzunluğundaki vadi, bakir doğasıyla görenleri kendine hayran bırakıyor.

Zengin bitki örtüsünün yanı sıra kanyonu, şelalesi, değirmeni, kaya mezarları, tarihi yapıları ve eşsiz görüntüsüyle bölge halkının "saklı cennet" olarak isimlendirdiği vadi, fotoğraçıların da dikkatini çekiyor.

Takoran Vadisi'ni turizme kazandırmak isteyen Siverek Belediyesi ile Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda birtakım projeler yürütüyor.

Siverek Kaymakamlığı da ziyaretçiler için turlar düzenlenmesi amacıyla tekne satın aldı. Bölgeye ulaşımı kolaylaştırmak için de beton yol yapıldı.

Mesire alanının yanı sıra ziyaretçilerin dinlenebileceği alanlar da yapmayı planlayan belediyeler, bu sayede Takoran Vadisi'nin bölge turizmine katkı sağlayacağına inanıyor.

Su altında mağaralar ve batık kilise var

Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, Takoran Vadisi'nin içinde bulunduğu Fırat havzasının tamamını turizme kazandırmak için farklı projeler hazırladıklarını ifade eden Yılmaz, buradaki doğal güzelliklerle insanları buluşturmayı amaçladıklarını anlattı.

Çalışmalar tamamlandığında vadinin bölge turizminin lokomotifi olacağına inandıklarını dile getiren Yılmaz, şöyle devam etti:

"Nissibi Köprüsü'nden, kuzeye doğru Adıyaman'ın Gerger ilçesi sınırlarına giden bir vadimiz var. Buralar aslında bakir yerler, keşfedilmeyi bekleyen yerler, bizler burayı hem ilimize hem ülkemize hem de dünyaya tanıtmak istiyoruz. Bunun ilk adımlarını attık, inşallah gelecek yılın yaz mevsimine kadar çok güzel bir sosyal tesis yapıyoruz, mesire alanı, aynı zamanda yapay havuzların da bulunduğu bir mekan yapıyoruz. Bu alanlara çok önem veriyoruz. Çünkü biz Siverek'ten, Şanlıurfa'dan, Adıyaman'dan vatandaşlarımız gelip burada aileleriyle dinlensinler, ardından da tekneyle Takoran Vadisi'nin tamamını dolaşsınlar istiyoruz. Halfeti önemli bir değerdir ama inanın bu bölgedeki koylar, kanyonlar Halfeti'de yok. Aldığımız bilgilere göre, su altında birçok mağara var, batık kilise var. İnşallah çalışmalarımızı tamamladığımızda bu bölgeyi tüm dünyaya tanıtmış olacağız."