ŞAİR GÜLSEREN KAPLAN KİTABI İÇİN İMZA GÜNÜ DÜZENLEDİ

İmza Gününe Şanlıurfa Haliliye İlçe Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, birçok STK Başkanı, Yeniurfa Gazetesi Haber Müdürü Mehmet Er, Şanlıurfalı şair, yazar, gazeteciler tam kadro Gülseren Kaplan'nın yanında yer aldı.

Yaptığı birçok sosyal faaliyetlerin yanı sıra şiirde yazan şair-yazar Gülseren Kaplan yıllarca emek verdiği ilk kitabı “Arsima Haziran Kokulu Düşler” için Şanlıurfa Arkeoloji müze kompleksinin içinde bulunan Müze Cafe-Restaurantta imza günü düzenledi.

Şair okurlarıyla buluşup söyleşi yapıp kitabını dileyen okurlarına imzaladı.

Gülseren Kaplan, henüz lise yıllarında günlük tutma ile başlayan yazın hayatına, şiirle devam etti.

Oldukça yoğun katılımın olduğu imza gününde doğum günü olan şaire arkadaşları doğum günü sürprizi de hazırladılar.

Şair-yazar Gülseren Kaplan ilk kitabı “Arsima Haziran Kokulu Düşler” için gazetemiz muhabirine yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: “Bugün benim en mutlu günüm, Arsima benim çıkardığım ilk kitabım ben lise yıllarında şiir yazardım ama bu şiirleri hep saklardım çünkü Güneydoğu Anadolu da kadının şair olması çok iyi karşılanmıyor. Belki kimse bir şey demeyecekti ama ben saklıyordum. Yıllar sonra yüreğimin seryadı dşyorum ben şiirlerime, yürekten gelen feryatlar bunları yazmaya başladım tekrardan, bir yayın kuruluşundan teklif aldım. Ben kadın çalışmaları yapan birisiyim. Sahada çalışırken birçok kadından bir sürü hikâyeler dinledim. Bu hikayeler de mısra olup yüreğimden döküldü. Bu şekilde bu kitabı çıkardım. Çok mutluyum. Buğun 10 Kasın ayrıca benim doğum günüm. İnşalllah yakında bir hayat hikayeleri kitabını yazacağım. Kitabı çıkarmama vesile olan Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı Ümit Tuval, Kapak Fotoğrafını veren Abdullah Elçi’ye, Bekir Urfalı’ya teşekkür ediyorum şiirlerimde çok destek verdi. Gülseren Çelik, eşim, ailem hep destek verdiler onlara çok teşekkür ediyorum.” Dedi.

AHMET AYATA