ŞAHBAN KILIÇ'TAN SGK İL MÜDÜRÜNE ZİYARET

SGK İl Müdürü Ünlü'nün makamında gerçekleştirilen ziyarette gündeme dair konular ile istihdam ve kayıt dışı çalışma ile ilgili Şanlıurfa SGK il Müdürü İsmail Ünlü, Yazı İşleri Müdürümüz Şahban Kılıç’a bilgiler verdi.

Ziyaret sırasında, Sosyal Güvenlik Kurumunca uygulanan prim teşvikleri ve Kurumca yürütülen Rehberlik ve Bilgilendirme faaliyetleri kapsamında kayıt dışı istihdamın önlenmesi amacıyla yapılan bilgilendirme faaliyetleri değerlendirildi.

İl Müdürü ÜNLÜ konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu. “Sosyal Güvenlik Kurumu olarak sigortalı çalıştıran işverenlerimize yönelik 17 ayrı teşvik uygulamamız bulunmaktadır. Şartları uygun personel çalıştıran işverenlerimiz açısından ödedikleri sigorta primlerinin 100’üne kadar olan oranlarda destek sağlanmaktadır. Bu sağlanan destekler konusunda Müdürlük olarak sürekli bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştiriyoruz. Ancak şartları uygun olmasına rağmen hala prim desteklerinden yararlanmayan, bu konuda yeterli bilgisi olmayan işverenlerimiz var. Bu konuda hepimize iş düşüyor. Prim destekleri konusunda yeterli bilgisi olmayan işverenlerimiz, çalıştırdıkları kişileri sigortasız çalıştırma yoluna gidiyor, ki bu durumda karşımıza kayıt dışı istihdam olgusunu çıkartıyor. Kurumumuz ve Müdürlüğümüz 2019 yılının ikinci yarısından itibaren kayıt dışı istihdam konusunda toplumun farklı kesimlerine yönelik yoğun bilgilendirme faaliyetleri yürütüyor. Hem çalışan kişiler, hem işçi çalıştıran işverenlerimize kayıt dışı istihdamın tüm kesimler için verdiği zararları anlatıyoruz. Bu açıdan bakıldığında, kayıt dışı istihdamın önlenmesi açısından tüm kesimlerin desteği çok önemli. Tüm bunların yanı sıra Şanlıurfa Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü ve bağlı Sosyal Güvenlik Merkezleri olarak Kurumumuz iş ve işlemlerine yönelik vatandaşlarımızın yaşadığı her türlü sorun hakkında yardımcı olmak amacıyla kapılarımızın sonuna kadar açık olduğunuz hatırlatmak isterim.” dedi.