ŞAHBAN KILIÇ, SÜREKLİ BASIN KARTINI TESLİM ALDI

Yıllardır Şanlıurfa’da birçok gazetede imtiyaz sahipliği, Yazı işleri müdürlüğü yapan ve son olarakta gazetemiz Yeniurfa’nın sorumlu yazı işleri müdürlüğü görevini yürüten Gazeteci-Yazar Şahban KILIÇ, Basın Yayın Enformasyon Şanlıurfa İl Müdürü Erdoğan Güvel’den kartını teslim aldı.

Gazetecilik mesleğine1992 yılında Türkiye’nin ilk Yerel Kanalı olan Şanlıurfa Radyo ve Televizyonunda muhabir olarak göreve başladı. 1995 yılında TV63 Haber müdürlüğü görevine atanan KILIÇ, İHA, HBB. KANAL D,SHOW TV gibi birçok ulusal kanalın temsilci muhabirlik görevini yaptı. Ulusal düzeyde bir çok habere imza atan Kılıç, Şanlıurfa’yı ilgilendiren bir çok sorunu ulusal medyaya taşıyarak sorunların çözümüne katkıda bulundu. 1998 yılında Duayen Gazeteci Müslüm AKTÜRK ile Yenidoğuş Gazetesinde Haber müdürü olarak görev aldı. 2003 yılında Gazeteci Aktürk ile Günlük BİZİM gazeteyi daha sonra da,2009 yılında sahibi olduğu YENİURFA Gazetesini kurdu. Şanlıurfa’da basın sektöründe 25 yılını tamamlayarak sürekli basın kartı almaya hak kazanan KILIÇ; yıllarca basın sektöründe yoğrulduk ve yorulduk zaman mefhumu olmaksızın gece gündüz mesleğimiz adına hizmet ettik. Sektörde 25 yılımızı tamamladığını belirterek emeğimizin karşılığı olan ve onurla taşıyacağım sürekli basın kartı almanın mutluğu içerisindeyim. diye konuştu.

ÇEŞİTLİ STK VE GAZETECİLER BİRLİĞİ KURUCU ÜYESİ

2006 yılında kurucu üyesi olduğu Şanlıurfa Gazeteciler Birliğinde Başkan Yardımcılığı görevini sürdüren KILIÇ, uzun yıllar Valilik ve BİK Kurullarında Gazeteci sıfatıyla Gazete kontrol kurulu üyeliği, TYB, Kızılay ve siyasi parti Tanıtım medya Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.2010 yılında TGC Şanlıurfa İl Temsilciliğine atanan KILIÇ, bir çok ödül ve Başarı Belgesi aldı Şahban KILIÇ, 20 yıl ara vermeden Sarı Basın Kartı taşıdığı için Başbakanlık Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü 4 Haziran’da yapılan Basın Kartı Komisyonu sonucu Sürekli Basın Kartı almaya hak kazandı.

MEHMET ER