SAĞLIKTA ŞİDDET SON BULMUYOR

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Hastanesi’nde görevli uzman doktor, bilinmeyen bir nedenden dolayı hasta yakınları tarafından darp edildi. Kaçan kişi kısa bir zaman sonra Emniyet ekipleri tarafından yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, akşam saatlerinde Mehmet Akif İnan Eğitim Araştırma Hastanesi’nde görevli Uzman Doktor Ebru Kılıç Güneş, hasta yakınları tarafından darp edildi. Hastane güvenliği, duruma müdahale etti. Kaçan şahıs kısa bir süre sonra yakalandı.

SAĞLIK-SEN OLARAK OLAYIN TAKİPÇİSİYİZ

Sağlık-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı Abdulkadir Yabir, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada,“Sağlıkta şiddet son bulmuyor. Bugün Akif inan eğitim araştırma hastanemizde Dahiliye uzmanımız Dr. Ebru Kılıç Güneş bir hasta tarafından darp edildi. Sağlık-Sen ailesi olarak olayın takipçisiyiz.” ifadelerine yer verdi.

BAŞHEKİM DAĞ: ŞİDDET OLAYININ TAKİPÇİSİYİZ

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi İdris Dağ, ”Her koşulda işini yaparak sağlık hizmeti sunma mücadelesi veren sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti kınıyor, Yönetim olarak olayın takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz.”dedi.

Başhekim V. Dr. İdris Dağ, yaptığı yazılı açıklamada, ”Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bugün yaşanan Doktora şiddet olayı büyük üzüntüye neden olmuştur. Saldırganla ilgili suç duyurusunda bulunulmuştur. Her koşulda işini yaparak sağlık hizmeti sunma mücadelesi veren sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti kınıyor, Yönetim olarak olayın takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz. ”ifadelerine yer verdi.

SALDIRGAN YAKALANDI

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde mesai bitiminin ardından işyerinden çıkan Dahiliye Uzman Doktor Ebru Kılıç, eve gitmek için otomobiline binmek üzereyken saldırıya uğradı.

Yüzünden yaralanan Kılıç’ın ‘imdat’ çığlıklarına çevredekiler yetişti. Saldırgan kaçarken Kılıç, görev yaptığı hastaneye götürüldü. Olayla ilgili çalışma başlatan polis ekipleri, güvenlik kameralarının görüntülerini inceledi, saldırganın A.S. olduğunu belirledi. A.S., düzenlenen operasyonla gözaltına aldı.

Emniyet’den yapılan açıklamada, “14.12.2018  günü Saat:16.00 sıralarında Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastahanesinde görevli Ebru KILIÇ isimli bayan doktorun, S.A. isimli şahıs tarafından darp edilerek kasten yaralanması olayı ile ilgili; Cinayet Büro Amirliğince yapılan tahkikat sonucunda yakalanan S.A. İsimli şahıs 15.12.2018 günü çıkarıldığı adli mercilerce Kasten Yaralama suçundan tutuklanmıştır.” Denildi.

MEHMET ER