SAĞLIK İL MÜDÜRÜ NE İŞ YAPAR?

Şanlıurfa’da her ne kadar son yıllarda yeni hastaneler yapılsa bile sağlıkta yaşanan sorunlar bitmek bilmiyor. Şehir merkezi ve ilçelerde bulunan hastanelerde, doktor açığı ve temizlik başta olmak üzere birçok konuda yaşanan sıkıntılar vatandaşların tepkisine neden oluyor. Doktor yetersizliği ve bazı branşlarda hiç doktor olmaması hastaların çevre illere sevkinin yaşanmasına ve insanların yollarda ölmesine neden olurken, Şanlıurfa İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Himmet Durgut’un bu konuya duyarlı olmaması dikkat çekiyor.

Kılını kıpırdatmıyor

Sağlık sorunlarına neşter vurma yerine başka işlerle meşgul olan Durgut’un, son olarak Mehmet Akif İnan Eğitim Araştırma Hastanesinde kütüphane açılışına katıldığı görüldü. Doktor açığı başta olmak üzere hastanelerde yaşanan sorunların bitmesine yönelik olumlu herhangi bir adım atmayan Durgut’un, makam odasında oturarak kılını kıpırdatmaması “Sağlık Müdürü ne iş yapar?” sorusunu akıllara getiriyor.

2 Yıllık mezun hastane müdür yardımcısı oldu

Bu arada Balıklıgöl Devlet Hastanesinde yaşanan bir atama olayı da, büyük tepki çeken olay oldu.  2 Yıllık üniversite mezunu olduğu öğrenilen röntgen teknisyeni Mustafa Ç., Balıklıgöl Devlet Hastanesi müdür yardımcılığı görevine getirildi. Torpille bu göreve getirilen Mustafa Ç.’nin, liyakate bakılmaksızın müdür yardımcılığı görevine getirilmesi büyük tepki çekti.  Bu görevi hak eden başka kişilerin olmasına rağmen torpille müdür yardımcılığı görevine getirilen Mustafa Ç.’nin atanmasına, Sağlık İl Müdürü Durgut’un da sessiz kalması ‘Sağlığımız kimlere emanet?’ sorusunu gündeme getirmeye başladı.

Öte yandan Müdür Durgut’un başka hangi işlerle uğraştığını da önümüzdeki günlerde kamuoyuna açıklayacağız.