SADAKA DEĞİL İŞ İSTİYORUM!

Aylardır iş aradığını belirten 5 çocuk babası, Ahmet Kartal "Aylardır evde çok huzursuzuz. Eşim hasta beyninde ur var. Çocuklara ne giyim ne ayakkabı hatta terlik bile alamıyorum. Gelir yok, maddi durum yok. Psikolojimiz bozulmuş artık. Bana yardım vermeyin, bana iş verin. Ne iş olsa çalışırım artık dayanacak gücüm kalmadı. 12 yaşındaki oğlum hurdacıda günlük 10 TL ile çalışıyor. Onun kazandığı 10 TL ile geçiniyoruz" dedi.

Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesinde 7 kişilik bir aile, tek göz odada sefalet içinde yaşıyor. Hane reisi Ahmet Kartal, eşi ve 5 evladıyla dört duvar yaşadığını belirterek, “Dayanacak gücüm yok, aç geziyorum” dedi. Yenice Mahallesi’ne bağlı 5032 Sokak’ta yaşayan Kartal ailesi, camları kırık eşyaları yok bir evin tek göz odasında yaşıyor.

5 çocuk babası Kartal, “7 kişi ile bir odacıkta yaşıyoruz, evin ne camı var ne eşyası var. Geçtiğimiz kış ayında bir kızımı kaybettim. Yakacak bir şeyim olmadığı için kızım donarak hayatını kaybetti. Yokluk ve sefaletten çocuklarımın ağlayışına dayanamıyorum. Çocuklarıma ayda bir tavuk alıp yedirecek gücüm yok. Çocuklarımın hayırlı bir vatandaş meslek sahibi olmasını istiyorum. Tek isteğim, Bana kalıcı bir iş, ne olsa yaparım. Artık çocuklarımın gülmesini istiyorum. Şu ana kadar komşularımızın bazen getirdikleri yardımlarla oğlumun kazandığı 10 TL ile geçindik.  Vali beye sesimizi duyurmak istiyoruz. Lütfen gelsinler, görsünler bu sefalet içindeki halimizi bir görsünler. Yetkililerin bize sahip çıkmasını istiyoruz" dedi.

MEHMET CANBEK