SINIFLARIN KALABALIĞI ORTALAMANIN ÇOK ÜSTÜNDE

Şanlıurfa’nın birçok ilçesinde bulunan okullarda okuyan Suriyeli öğrencilerin sayısının Türk öğrencileri geçiyor.

2011 yılında Suriye’de patlak veren iç savaştan sonra Türkiye yoğun mülteci göçü aldı. Şüphesiz bu göçten en çok etkilenen ve bünyesinde en fazla mülteci bulunduran şehir Şanlıurfa oldu. Şanlıurfa’ya gelen mülteciler sosyal hayata adapte oldu, işyeri açtı, çocukları ise okullarda eğitim görmeye başladı.

Kentin her yerinde bulunan Suriyeli mülteciler ancak kentin bazı bölgelerinde yoğun olarak bulunuyor. Bazı okullarda Suriyeli öğrencilerin sayısı Türk öğrencilerin sayısını geçtiğini yine Eğitimciler tarafından ifade ediliyor.

Eğitim sıralamasında 78. sırada olan Urfa’nın bu gidişatta, Eğitim sıralamasındaki yerini, yine gerilerde koruyacağının bir göstergesi olarak ifade ediliyor.

Veliler, “Suriyeliler geldiğinden beri okulda sayıları bizim öğrencilerimizi geçti. Artık okul bizim değil sanki onların okulu oldu. Yetkililerin neden bu durumla ilgili bir önlem almadığını bizde anlamadık. Yasaya göre sayıları bizim öğrencilerimizden az olması gerekiyor ama yasayı kim takıyor ki? Sınıflar şuanda 55- 60 civarında buda çocuklarımızın düzgün Eğitim görmediğinin bir göstergesidir. Biz Eğitim alanında 78.sıradaydık herhalde bu gidişle daha geriye gideceğiz. Bizim endişemiz budur. Milli Eğitim müdürlüğünün veya Bakanlığın Eğitim sorununa kesinlikle çözüm bulmasının istiyoruz. Eğitim elden gidiyor. Çocuklarımızın geleceğini elden gitmesin… ” diye yetkilileri göreve çağırdılar.

MEHMET CANBEK