“Ruha’dan Urfa’ya” isimli fotoğraf sergisi açıldı

Büyükşehir Belediye Başkanlığı sergi Salonu’nda yapılan açılışa Büyükşehir Şanlıurfa milletvekili Eczacı Zemzem Gülender Açanal, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi,  22. Dönem milletvekili Mehmet Atilla Maraş, daire başkanları kurum müdürleri Sivil toplum örgütleri başkanları ve sanatseverler katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan Şanlıurfa Milletvekili Zemzem Gülender Açanal “Adalet ve kalkınma Partisi olarak kültür ve sanata önem verdiklerini bu anlamda Harran üniversitesi öğretim görevlisi Ayşe Açanal’ın bu güzel çalışmasının da Urfalıların önemsendiğini görüyoruz biz Şanlıurfa’nın kültür ve edebiyatta öncü bir kent olduğunu farkındayız ve Kültür Turizm Bakanlığı da bu anlamda 2019 yılı Göbeklitepe yılı ilan etti. Bütün sanatseverlere buradan başarılar diliyorum”dedi. Yine açılışta konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat çiftçi “sanata ve sanatçıya önem verdiklerini Büyükşehir Belediyesi olarak kitap fuarları düzenlediklerini, şairlere yazarlara önem verdiklerini ve okullara yüzbinlerce kitap dağıttıklarını ifade etti.

İlk sergisini  geçen hafta Harran üniversitesi güzel Sanatlar Akademisi’nde düzenleyen Ayşe Açanal “ Ruha’dan Urfa’ya” fotoğraf sergisine  gelen değerli sanatseverlere şükranlarını ifade ederek bu tür çalışmaların Şanlıurfa   turizmine katkı  yaptığını ve kendilerinin de uluslararası boyutta Şanlıurfa ilini ve Göbeklitepe’yi Şanlıurfa il tanıtma gayreti içinde bulunduklarını ifade etti.

“Ruha’dan Urfa’ya” fotoğraf sergisi 20 Mart 17.00 a kadar sanatseverler için açık olacaktır.

AHMET AYATA