ROBOT YARIŞMASINDA URFA (EML) BİRİNCİ OLDU

12 farklı kategoride gerçekleştirilen yarışmada, 4 bin katılımcı yarıştıkları kategorilerde birinci olabilmek için kıyasıya mücadele etti. 2 bin 920 robotun hünerlerini sergilediği yarışmalarda birinci, ikinci ve üçüncülük elde eden yarışmacılar için ödül töreni düzenlendi.

9-10-11 Mayıs tarihlerinde Taha Akgül Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleşen dev organizasyonda Makedonya Cumhurbaşkanı Corge İvanov’un da Katıldığı Ödül Töreni İle Sona Erdi.

Ülkemizde meslekî ve teknik eğitimin niteliğinin artırılması, toplumda bu alanda farkındalık oluşturulması, lise ve üniversite öğrencilerinin eğitimleri sürecinde edindikleri bilgiyi beceriye dönüştürebilen, ürün geliştirebilen, bilimsel düşünebilen, girişimci ve rekabetçi bireyler olarak yetiştirilmesi, endüstriyel ve teknolojik gelişmelerin tanıtılması, sergilenmesi ve deneyimlerinin paylaşılması amacıyla düzenlenen 12. MEB Robot Yarışmasında Urfa Mesleki Teknik Anadolu Lisesi rakiplerini geride bırakmasını bildi.

12. Uluslararası MEB Robot Yarışması, ödül töreni ile sona erdi. Taha Akgül Spor Salonunda gerçekleştirilen ödül törenine Makedonya Cumhurbaşkanı Corge İvanov, Sivas Valisi Davut Gül, MEB Müsteşar Yardımcısı Cumaali Demirtaş, Sivas Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, il protokolünün önde gelen isimleri ve üst düzey bakanlık yetkilileri katıldı.

Yarışmacılar ödüllerini Makedonya Cumhurbaşkanı Corge İvanov, MEB Müsteşar Yardımcısı Cumaali Demirtaş, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özaydın, Milli Eğitim Müdürümüz Ebubekir Sıddık Savaşçı ve üst düzey bakanlık yetkililerinin elinden aldı.

ŞAHBAN KILIÇ