ROBOT YARIŞMASI URFA’DA YAPILACAK

"2020 Uluslararası MEB Robot Yarışması" Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) işbirliğinde Şanlıurfa'da düzenlenecek.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Kaçar, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile yaptığı görüşmede Şanlıurfa'nın Uluslararası Robot Yarışmasına ev sahipliği yapacağını müjdeledi.

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile gece saatlerinde görüşen vekil Kaçar, "Talebimiz doğrultusunda; Sayın Bakanımız 2020 yılında yapılacak Uluslararası Robot Yarışmasının Şanlıurfa'da yapılması talimatını vermiştir. Bakanımıza teşekkür ediyorum. Şanlıurfamıza hayırlı olsun" dedi.

Ülkemizde meslekî ve teknik eğitim niteliğinin artırılması, toplumda bu alanda farkındalık oluşturulması, lise ve üniversite öğrencilerinin eğitimleri sürecinde edindikleri bilgiyi beceriye dönüştürebilen, ürün geliştirebilen, bilimsel düşünebilen, girişimci ve rekabetçi bireyler olarak yetiştirilmesi, endüstriyel ve teknolojik gelişmelerin tanıtılması, sergilenmesi ve deneyimlerinin paylaşılması amaçları ile Milli Eğitim Bakanlığınca Uluslararası MEB Robot Yarışması yapılmaktadır.

RAMAZAN GÜLER