RECEP AKYOL, TRAMBÜSÜN İPTALİ İÇİN BAŞVURUDA BULUNUYOR

Şanlıurfa'nın en fazla tartışılan projelerinden biri olan trambüs projesinin tartışmaları halen sürüyor. Şanlıurfa'nın trafik sorununa çözüm olması beklenen trambüs projesi, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Eski Belediye Başkanı Nihat Çiftçi tarafından açıklandığı ilk günden tartışmalara konu olmuştu.

Projenin iptali için başvuruya hazırlanan Akyol, aynı zamanda başvuru evraklarına CİMER’e yapılan müracaatları da ekleyerek başvuruda bulunacak.

Aynı zamanda Yeniurfa Gazetesi köşe yazarlarında da olan Recep Akyol, Cumhuriyet Savcılığına verilmek üzere hazırladığı dilekçede şu görüşlere yerdi: “1-09.06.2017 Tarihinde Şanlıurfa Büyükşehir Ulaşım Dairesi tarafından yapılan TRAMBÜS Toplu taşıma Projesi ihalesi 4734 sayılı Kamu İhale kanunu 5. Maddesine muhalefet edilmekte olup TRAMBÜS Projesinin iptal edilmesi.

Trambüs projesi ile ilgili yapılan ihalede 4734 sayılı kamu ihale kanununun 5. Maddesinde öngörülen “İdareler bu kanuna göre yapılacak ihalelerde; Saydamlığa, rekabeti, eşit muameleyi güvenirliği, Kamuoyu denetimini, ihtiyaçların uygun şartlarla ve zamanında karşılanmasını, kaynakların verimli kullanmasını sağlamakla sorumludur”

Bu yazılı hükümleri Büyükşehir Ulaşım Daire Başkanı Can HALLAÇ açıkça ihlal etmiştir.

Şanlıurfa halkının Raylı sistem ve toplu taşıma hizmetleri için öncelikli olarak aşağıdaki güzergahlar talep edilmektedir.

1- Karaköprü abide kavşagı

2- Osmanbey Kambüsü Organize sanayi ve abide kavşağı

3- Abide ile Eyyubiye Devlet hastanesi hattına ihtiyaç vardır..

Büyükşehir Belediye Başkanımız Z.Abidin BEYAZGÜL dahi bu görüşte açıklama yapmıştır.

HRÜ yeni Rektörü Sabri ÇELİK Bey dahi bu doğrultuda görüş belirtmiştir.” Dedi.

HASAN GÜLER