RAMAZAN'DA KAN BAĞIŞI MESAİSİ

Şanlıurfa'da, Ramazan ayı boyunca her akşam Haşimiye Meydanı'nda Saat 21.00 ile 01.00'a kadar Kızılay görevlileri kan bağışçılarını bekliyor.

Türk Kızılayı, ramazanda ortaya çıkan kan ihtiyacını karşılamak için kan bağışı noktalarını bir ay boyunca açık tutacak.

Türkiye genelinde kan ihtiyacını karşılayan Türk Kızılayı, ramazanda kan stoklarını yeterli seviyede tutabilmek amacıyla vatandaşların bağış noktalarına iftar sonrasında gelmelerini bekliyor.

Kızılay kan merkezi müdürü Buket Arvas Sigan, kan ihtiyacının her gün daha da arttığını ve Urfa'da Ramazan ayında kan bağış sayılarının oldukça yüksek olduğunu söyledi.

Ramazanda da kan ihtiyacının aynı oranda devam ettiğine dikkati çekerek, Bağışçılarımızın, kan bağışı noktalarının gece 01.00'a kadar açık olduğunu bilmesi gerekiyor. SMS'ler aracılığıyla da bağışçılarımıza bunu düzenli olarak duyuruyoruz. Ramazanda akşam iftardan sonra sağlık ekiplerimiz, kan bağışı noktalarında yer alıyorlar. Ayrıca ekiplerimizin mesailerini de akşam saatlerine kaydırıyoruz. Ramazanda insanlar kan vermek istedikleri sürece biz kan bağışı almaya devam edeceğiz. Bir ünite kan çok değerli. Özellikle ramazan aylarında bunlara dikkat etmemiz gerekiyor.

Kızılay Kan Merkezi görevlileri, Haşimiye Meydanı'nda iftardan hemen sonra kan bağışçılarını bekliyor. "Ramazan boyunca akşam iftardan sonra Haşimiye Meydanı'nda Saat 21.00 ile 01.00'a kadar da bağışlarımız devam ediyor.

MEHMET ER