RAHMET VE KURTULUŞ AYI

TYGD (Tarafsız Yerel Gazetecileri Derneği) ile TİNGADER (İnternet Gazeteciliği ve Gazeteciler Derneği)’nin ortaklaşa düzenlediği konferansta, Mübarek Ramazan Ayı’nın manevi iklimi konuşulacak.

 

Mersin Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi İslam Hukuku Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Zeki Uyanık’ın konuk olacağı konferans, Gazeteci-Yazar Müslüm Aktürk’ün moderatörlüğünde 18 Nisan Pazar günü, saat 15:00’da video sistemiyle gerçekleştirilecek.

 

Ramazan ayının diğer aylardan niçin daha önemli olduğu, bu ayda neler yapılması gerektiği gibi konuların da görüşüleceği konferans, soru-cevap bölümüyle tamamlanacak.

 

Toplantıya Google Meet uygulamasında katılmak için bu bağlantıyı tıklayın: https://meet.google.com/isy-wxno-rng

 

M. Zeki UYANIK KİMDİR?

Mardin’in Midyat ilçesinin Gelinkaya köyünde 1977 yılında doğdu. İlkokulu köyünde, ortaokul ve liseyi Adana’da bitirdi. Daha sonra İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni (2002) birincilikle bitirdi. Konya Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde İslam Hukuku’nda “İhtikâr” (Karaborsa) tezi ile mastırını (2005) tamamladı. Necmeddin Erbakan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde “İslam Hukukunda Hapis Cezası ve Hapishane” tezi ile doktorasına (2015) bitirdi.

 

Memuriyete Mersin’in Gülnar ilçesinde İmam-Hatip (2003) olarak başladı.  Konya İl Müftülüğü Vaizi (2004) oldu. Selçuk Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürlüğünü (2008) bitirdi. Daha sonra Adana’nın Yumurtalık İlçesinde Vaizlik Çukurova İlçesinde ise Uzman Vaizlik görevinde bulundu. Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İlahiyat Fakültesine Yrd. Doç. Dr. olarak akedemisyenliğe başladı. Şuan Mersin Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi İslam Hukuku Anabilim Dalında görevini sürdürmektedir. 20 yıldır çeşitli yerel televizyonlarda program, gazetelerde yazarlık yapmaktadır. Arapça ve İngilizce bilmekte, evli ve dört çocuk babasıdır.

Mail: mzuyanik@hotmail.com