PROF.DR. DEMİRBAĞ, KORONER HASTALIKLARLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

Hastanede ağırlıklı olarak damar tıkanıklığı olan hastaların tıkanıklığının giderilmesi işleminin yapıldığını belirten Demirbağ, doğuştan kalp deliği ve çarpıntısı gibi hastalığı olan kişilerin tedavi işlemlerinin de yapıldığını ifade etti. Prof. Dr. Demirbağ, Türkiye genelinde damar tıkanıklığı vakasının fazla olduğunu da sözlerine ekleyerek, bu konuda dikkatli olunması gerektiğini kaydetti.

Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Recep Demirbağ, koroner hastalıklarla ilgili yaptığı açıklamada, “Cerrahi operasyona eşdeğer olan riskli koroner, damar tıkanıklığı olan hastalarda, biraz daha özellikli malzeme gerektiren hastalarda yapılan işlemleri oluşturuyoruz. Bu hastaların bypass olduğu durumlarda da karşılaşacağı riskler, bizim anjiyo ile tedavi edeceğimiz zaman çıkacak risklere göre daha yüksek. O zaman böyle alternatif bir yöntemin uygulanmış olması, hastalar için daha bir kolaylık sağlıyor” dedi.

“ÖNCELİKLİ AMACIMIZ HASTAYA FAYDA SAĞLAYACAK İŞLEMLER”

Olabildiğince hastaları az riskli şekilde tedavi ettiklerini vurgulayan Demirbağ, “Öncelikli amacımız hastaya fayda sağlayacak işlemler. Yapamayacağımız boyutta ağır olan müdahalelerde daha temkinli yaklaşıyoruz. Bu işlemleri yaparken, oluşacak kombikasyonların giderilmesi de önemli, onlarla da mücadele etmek gerekiyor. Damar tıkanıklığı olan hastalarda tıkanıklığın giderilmesi işlemi, doğuştan kalbi delik olan hastalarda deliğin kapatılması, özellikle çarpıntı dediğimiz kalbin çalışmasında problem yaşayanların tanı ve tedavisini yapıyoruz” şeklinde konuştu.