Polis öğrencilere uyuşturucunun zararlarını anlattı

17 yıldır okullara ve STK lara bu alanda yaşadığı tecrübe ve deneyimleri  öğrencilerle paylaşan Altun, insanlar yaşadıkları sıkıntıları maddeye yönelmeden de çözebilmesi için profesyonel yardım alarak her problem aşılabileceğini söyledi.
Sorunların çözümün adresinin kesinlikle bağımlılık yapıcı maddeler olmadığını vurgulayan Altun, şunları kaydetti:
"Alınan tüm tedbirlere rağmen son zamanlarda ergenlerin ve çocukların üzerinden rant sağlamak isteyen odaklar internet üzerinden gençlere yönelik uyarıcı ve uyuşturucu madde satışı yapılıyor. İnternet kullanımı ve yasal mevzuat hakkında ailelerin birçoğu bilgi sahibi değil. Ülkemizin önemli bir bölümü genç nüfustan oluşuyor, çocuklarımızı ve gençliğimizi bekleyen tehlikelerin başında madde bağımlılığı gelmektedir.
Bilhassa büyük kentlerde aileleri bekleyen yeni tehlikenin başında olan Bonzai ve Jamaika belasına dikkat çekmek istiyorum. Bu maddenin ucuza satılması, küçük yaştaki çocuklara bile ulaşmasına neden oluyor. Bu illetin içinde tarım ilaçları, fare zehiri ve birçok kimyasal zehir bulunuyor. Bu zehri alan çocuklar ve gençler, 3 saatliğine ölüm tribine giriyorlar. 3 saat sonra da kendilerine geldiklerinde büyük psikoz yaşıyorlar. Toplumun yeni belası olan Bonzai için çok dikkatli olmak durumundayız." Seminere,  Kaymakamı Eyüp Fırat, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Kınacılar ve çok sayıda öğrenci katıldı.     AA