POLAT: SENDİKALAR SINIFTA KALDI

Başkan Polat yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: “17 Yıldır Sendikaların Ekseriyeti kendi çıkarları için işçinin hakkını koruyamayarak sınıfta kalıyor.

İşçilerin hakları ve alın terinin karşılığı korunamıyor.

Bu gün açıklanan Asgari ücret 2324 tl ' ye yükselmesi her zaman olduğu gibi dağ fare doğurdu ve işçiler yine yoksulluğa ve açlığa mahkum edildi.

Sendikaların varlık nedenlerin den birisi , güçlü iş veren karşısında tek tek güçsüz olan işçilerin güçlerini tek çatı altında birleştirerek iş veren le eşit koşullarda çalışma koşullarını toplu pazarlık yoluyla belirlemektir.

İşçilerin çalışma yaşamı ile ilgili hak ve çıkarlarını sadece iş veren etkilemez .

İktidar da olan hükümette almış olduğu kararla , işçilerin hak ve menfaatlerini doğrudan etkileyebilir.

Emeklilik yaşının yükseltilmesi , gelir vergi dilimlerinin artırılıp , azaltılması iş yasasında yapılan düzenlemelerle çalışma hakkının güvencesinin artırılıp , azaltılması vb. Konularda iş veren ve hükümetler nezdinde doğrudan müdahale hak ve görevi ile yükümlüdür.

Fakat maalesef 2002 öncesi gibi sendika sendikal hareketlere işçiler hasret kaldı.

Adalet partisi , dyp ve diğer iktidarlar döneminde sendikalar neler neler yapıyorlar idi.

Örnek dyp iktidarlarinda işçilere yüzde 70 ' 80 verildiği halde sendikalar her gün meydanlarda idi.

Yine Refahyol döneminde işçilere ve çalışanlara yüzde 120 verdiğimiz halde gene sendikalar her gün meydanlarda idi ve Demokrasinin refa kalkması için adeta ateş üzerine benzin döküyor idiler ve meşru haklarını veren ve koruyan hükümetin aynı zamanda da düşmesine sebep oldular.

Ve bu gün işçilerin haklarının  ve işçilerin açlığa ve yoksulluğa mahkum olmasının da bir yönde sorulusu bunlar dır.

Eğer meşru hükümetin yanında olsaydı 28 Şubat olmaz DYP iktidar olurdu ve işçiler gene önce olduğu gibi güzel ve yüksek sözleşmelerle alın terinin karşılığını alır ve bu gün akp diye bir iktidarda olmazdı ve işçiler de böyle komik zamlar la açlığa mahkum olmazdı.” Diyerek sözlerini sonlandırdı.

MEHMET CANBEK