POLAT: HALKIN GÜNDEMİ GEÇİMDİR!

Şanlıurfa DP il Başkanı Mustafa Polat yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Ülkeyi idare edenler ve muhalefet partileri bir an önce halkın gündemine dönmesi gerekir: Halkın gündemi Geçimdir!

Her kimle görüşsek ve konuşsak tek derdi " Ekonomik kiriz " , " zamlar"   ve her ay yüksek gelen " faturalar"   , ve her evde bir, iki kişinin " işsiz" olduğudur.

Halkın birinci sorunu geçim ikinci sorunu işsizliktir.

Gittikçe milletin Ruh sağlığı bozuluyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın CHP Gaziantep Milletvekili İrfan Koca' nın soru önergesine verilen cevaba göre 2017 - 2019 yıllarını kapsayan üç yıllık dönemde yaklaşık 8 milyon kişi baş vurmuş.

Bu kişilerin yüzde 69' u kadın yüzde 31 ' i erkek.

2018 yıllı itibariyle Türkiye çapında satılan sinir sistemi ilaçlarının toplamı 308 milyon kutu.

Bizden yardım isteyenlerin çoğu bir iş için yardımcı olmak maalesef iş bulmak ve yardımcı olmak imkansız hale gelmiştir.

Yaklaşık 43 yıldır siyasetin içindeyiz hiç böyle bir dönem ne gördük ne de yaşadık.

Örnek biz 1991 de dyp olarak iktidar olduk Şanlıurfa' da bir sürü dev şirketler vardı, diğer tarafta organize sanayi kurduk millet iş bulabiliyor idi.

Diğer tarafta köy hizmetleri bölge müdürlüğü , orman bölge müdürlüğünü şanlıurfa' ya getirdik bir çok kamu kurum ve kuruluşlara aş ve iş için binlerce genci işe yerleştirdik.

Bir an önce üretim ve yatırıma dönülmeli başta Gap projesi içinde bulunan beldelere su götürülmeli ve yarım kalan projeler bitirilmelidir.” Dedi.

HASAN GÜLER