“PLAZMA KAN BAĞIŞI BEKLENENİN ÜSTÜNDE OLDU”

Koronavirüsü yenerek iyileşmiş kişilerin kanından elde edilen immün plazma hayata bağlıyor. Bu yolla hayatı kurtulan Kovid-19 hastaları umut oldu.

Türk Kızılayı, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ve Sağlık İl Müdürlüğünün ortaklaşa organize ettiği Plazma kan toplanma kampanyası vatandaşların yoğun kan bağışı yapması sonucu hedefine ulaşmış oldu.

Şanlıurfa Kızılay Kan Merkezi Müdür Vekili Hamza Sakar konu ile ilgili olarak şu görüşlere yer verdi: "Şanlıurfa Kızılay’ın başlatmış olduğu İl Sağlık Müdürlüğünün ve Büyükşehir Belediyesinin desteği ile 30 ve 4 Ekim immün plazma oranları Türkiye geneli ekip bazında düşünüldüğü zaman ortalamanın üzerinde bir alım gerçekleşmiştir. Şanlıurfa halkının bu konudaki hassasiyeti bizi memnun etmiştir. Bizim temennimiz bu bağışların daha da artması yönünde olacaktır. İlk gün 49 bağış aldık. İkinci gün 42 diğer gün ise 32 bağış aldık. Son zamanlarda biraz düşüş yaşandı. Vatandaşlarımızın immün plazma bağışı için gayret etmelerini istiyoruz. Şanlıurfa’da hastanelerde bu tedaviye ihtiyacı olan çok hastamız var. Bu konuda da vatandaşlarımızın duyarlı olmasını istiyoruz.

Bu organizasyona emeği geçen Büyükşehir Belediyesine, İl Sağlık Müdürlüğüne çok teşekkür ediyoruz. Bundan sonra yapılacak olan organizasyonlardan vatandaşlardan isteğimiz buraya yapılan bağışlardan daha fazla bağış bekliyoruz. Emeği geçen tüm herkese teşekkür ediyorum”. Diye konuştu.

MEHMET ER