PİKNİKÇİLERİN ÇEVRE DUYARSIZLIĞI!

Sıcak yaz aylarında vatandaşların uğrak yeri olan Şelalenin etrafında bulunan çöplerin görüntüsü tepki çekti.  Piknik yapmaya giden vatandaşların üzerine düşen sorumluluğu yapmadığı ve yetkililerin temizlik çalışmalarında ilgisiz kaldığı şelalede pislik içinde piknik yapılıyor.

Vatandaşlar serinlemek için Atatürk Barajı ve şelalenin bulunduğu alanlara akın ediyor. Ancak piknikçilerin bıraktığı, attığı çöpler ve yayılan koku yüzünden rahat oturmak bile mümkün değil.

Yetkililerin de birçok yeşil ve sulak alanlarda temizlik görevini üstlenmemeleri, çöp dağlarının oluşmasına neden olmuş durumda.

ÇÖP İÇERİSİNDE OLMASININ ÜZÜCÜ

Şanlıurfa-Adıyaman yolun üzerinde bulunan şelale en fazla kirletilen piknik alanlarından biri. Daha çok Şanlıurfalı ve Adıyamanlı vatandaşların serinlemek için piknik yaptığı şelalenin çevresinde çöp

dağları oluştu. Her türlü atığın yerinde bırakıldığı ve çöplerin birikmesiyle çevreye kötü kokular bırakması bazı vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı.

Geçtiğimiz hafta sonu Şelaleye giden Yeniurfa Gazetesi çalışanları yaşanan olumsuz duruma bizzat şahitlik ettiler. Konu ile ilgili açıklama yapan Hasan Güler şunları söyledi: Her yer çöp, böyle bir güzelliğin kıymeti bilinmiyor. Buranın ne kadar doğal bir güzelliği varsa da çevreye atılan çöpler nedeniyle adeta kaderine terk edilmiş durumda.

Şelalenin çevresi pislik ve çöp atıkları içerisinde. Burası kaderine terk edilmiş bir yer olmuş. Buraya hafta sonları onlarca araç geliyor.

YEMİŞ İÇMİŞ ATMIŞLAR

Buraya gelen vatandaşlar maalesef yemiş, içmiş atmışlar. Alkol ve içme suyu pet şişeler, çocuk bezleri, peçete, yemek atıkları, kavun karpuz çöpleri saymakla bitmez. Pis insanın zararını herkes çekiyor. İnanın buranın doğal güzelliği başka bir ilde olsa nasıl bir temizlik yaparlar ama temizlemeden önce kirletmemek lazım. Vatandaşlarımız bu konuda daha duyarlı olmaları lazım. Temizlik imandandır. Lütfen biraz daha temiz olmaya temiz tutmaya özen gösterelim. Dedi.

MEHMET ER