PEYGAMBERLER ŞEHRİNDE TERAVİH COŞKUSU

İnanç turizminin önemli merkezlerinden Peygamberler şehri Şanlıurfa’da vatandaşlar ramazan ayının ilk teravih namazı için Balıklıgöl yerleşkesinde bulunan Dergâh (Mevlid-i Halil) Camisi'ne akın ettiler.

Tüm Müslüman aleminin büyük bir sabırsızlıkla beklediği Ramazan Ayının heyecanı Peygamberler Şehri Şanlıurfa'da farklı yaşanıyor. Türkiye'nin hatta dünyanın en önemli inanç merkezlerinden biri olan Şanlıurfa'da vatandaşlar, dün ilk teravih namazını kılmak için camilere giderken, özellikle de Balıklıgöl Platosundaki camiler doldu taştı.

Müslümanların "on bir ayın sultanı" olarak kabul ettikleri ramazan dolayısıyla Türkiye'nin çeşitli yerlerinden kente gelenler, Balıklıgöl yerleşkesinde İbrahim Peygamberin doğduğu rivayet edilen makamı ziyaret ederek dua etti.

Yatsı ezanının okunmasıyla başta Dergah Camisi olmak üzere yerleşkedeki camilere akın eden vatandaşlar, ramazanın ilk teravihini kıldı. Daha çok anneleriyle camide namaz kılan çocuklar da ramazan coşkusuna ortak oldu.

Teravih öncesinde camilere giden vatandaşlar, abdest alarak namaza hazırlanırken, kılınan namazın ardından ise bol bol dua etti.

Kılınan namazın ardından basın mensuplarına Ramazan ayının önemi ve anlamı hakkında açıklamalarda bulunan Şanlıurfa İl Müftüsü İhsan Açık, “Gün içerisinde orucumuzu uykuya tutturmayalım. Birçok kardeşimiz hemen sıcaklıkları bahane ederek, oruçlarını uyararak geçiriyorlar. Ama şunu unutmayalım ki, aynı bu sıcaklıklarda hatta daha fazla derecede Hazreti Muhammed ashabıyla birlikte oruç tutmuştur. Oruca mutlaka sahip çıkalım. Eğer ki oruca sahip çıkarsak, oruç bize merhamet, rahmet ve mağfiret verir. Bu vesileyle camilerimize öncelikle namaz kılmaya, dua etmeye, Kur’an-ı Kerim okumaya ve dinlemeye geleceğiz. Allah azze ve celle şimdiden kıldığımız ilk teravih namazımızı ve yapacağımız ibadetleri kabul eylesin. Her Müslümanın camiye geldiği esnada Filistinli Müslümanlara dua etmesi gerektiğini, Bizim yapabileceğimiz burada en çok dua etmemiz lazım. Dualarımızı eksik etmeyeceğiz. Camilere gelip cemaat olacağız ve hep beraber gönlümüzü, elimizi ve duygularımızı açacağız ‘Ya Rabbi Müslüman kardeşlerimize ne olur yardım et.’ şeklinde dualar etmemiz lazım.” dedi.

RAMAZAN GÜLER