PAZARDA KIŞ BEREKETİ!

Şanlıurfa’da kurulan semt Pazar yerlerinde adeta kış ayları olmasına rağmen bolluğun yaşanıyor. Kış aylarının yaşandığı şu zamanlarda hem mevsim ürünlerindeki bolluk hem de tüketicide ki bolluk esnaf ve tüketici açısından pazarın hareketli olmasını sağladı. Sebze ve meyvelerin vatandaşların cebine göre iki tarafı da mutlu etti. Alıcıda satışçıda menün olduklarını dile getirdiler.

Havaların soğumasıyla birlikte tezgâhlar Kışlık sebze ve meyveler ile donandı. Pazarcı esnafları Kış meyve ve sebzelerinin eksiksiz bir şekilde tezgâhlardaki yerlerini almaya başladığını ve tezgâhta bol çeşit bulundurduklarını belirterek son durum hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Geçen haftalara göre birçok ürünün fiyatlarındaki düşüş hem vatandaşı hem de pazarcı esnafını sevindirdi. Uzunca bir süredir sebze ve meyvede beklenen fiyat düşüşü yaşanmazken geçen haftaya göre bu hafta birçok ürünün fiyatlarında düşüş gözlendi.

Şanlıurfa Salı Pazarı’nda meyve ve sebze satan esnaf, üründe bolluk yaşandığını, dolayısıyla da bunun fiyatlara yansıdığını söyledi.

PAZARIN ŞAMPİYONU PATLICAN

Şanlıurfa’da kurulan semt pazarının fiyat bakımından şampiyonu patlıcan oldu. Yaz meyvesi olmasına rağmen halkın kışında severek yediği sebzelerden biri olan patlıcan kilogramı pazarda 5 TL’den satılıyor.

Pazarcı esnafı patlıcanı toptan olarak hal pazarından 4.5 TL’den aldıklarını söyleyerek üstüne cüzzi bir miktarda kar payı koyarak satmaya çalışıyoruz ama buna rağmen satışı çok ağır gidiyor. Dediler.

MEHMET ER