ÖZYAVUZ’DAN, CEVHERİ’YE ZİYARET

Geçmişe ve geleceğe vefa olarak nitelendirdiği görüşmeyle ilgili kısa bir değerlendirme yapan  Özyavuz, 'Sayın Cevheri, Urfa ve Türk siyasetinin en önemli değerlerinden biri.. Şanlıurfa'nın genel sorunları ve ülke gündemi hakkında görüş alış verişinde bulunduk. Çok yararlı bir görüşme oldu' dedi.

Ziyaret sırasında Cevheri, Özyavuz'a siyasi mücadeledeki tecrübelerini paylaştı.

NECMETTİN CEVHERİ KİMDİR?

Necmettin Cevheri 1930 Urfa doğumlu.. Galatasaray Lisesi sonrası yüksek tahsilini Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde tamamladı. Şanlıurfa'da serbest Avukatlık ve çiftçilik sonrası Türk siyasi yaşamının Şanlıurfa'dan çıkan önemli bir aktörü haline geldi.

Siyasete Demokrat Parti ile teşkilatında başladı. Daha sonrasında Adalet Partisi İl ve Genel Merkez örgütlerinde çeşitli kademelerde görev yaptı. II, III, IV, V, XIX, XX. Dönem Şanlıurfa Milletvekili olarak TBMM'de bulundu. Turizm ve Tanıtma, Adalet, Tarım ve Köy işleri, Devlet Eski Bakanı, Başbakan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Şanlıurfa'ya içinde Atatürk Barajı, Osmanbey yerleşkesi, Harran Üniversitesi, Urfa Tüneli, Stadyum, ve GAP Havaalanı gibi büyük hizmetleri oldu.

HASAN GÜLER