ÖZEL OKUL, DERSANE FİYATLARI NEYE GÖRE BELİRLENİYOR?

Özellikle sosyal medyadan ve bizzat gazetemize gelerek sitemlerini belirten öğrenci velileri bu karışık fiyat karmaşası karşısında kendilerinin de ne yapacaklarını şaşırdıklarını belirttiler.

Şanlıurfa’da bazı hazırlık kursları, özel okullar ve özel üniversite fiyatlarını bile geride bırakarak fahiş fiyatlara ulaştılar. Dershaneler kameralarla gözetlenen sınıflardan, öğrencileri sigortalamaya kadar pek çok özelliğe göre fiyatlarını arttırıyor. Çocuklarını yazdırmak için uğraşan ancak yüksek ücretler karşısında çaresiz kalan veliler İl Milli Eğitim Müdürlüne sitem ederek Milli Eğitim burada ne iş yapar diyerek sıkıntılarını dile getirdiler.

Şanlıurfa’da birbirinden farklı özel eğitim kurumlarında fiyat tercihleri ile karşılaşan öğrenci velileri  şaşkına döndüklerini belirttiler.

Bazı özel okullar ve etüt merkezleri sınıflara kamera koyarak, öğrencinin servise bindiğini ve okula gittiğini sms ile öğrenerek, Özel okul binasının son derece lüks bir şekilde yapıldığını belirterek ve daha çeşitli bahaneler ile öğrenci velilerinden fazladan para talet ediyorlar.

Veliler ise konu hakkında, Milli Eğitim Bakanlığı ve Şanlıurfa İl Müdürlüğü bu sıkıntıya bir an önce bir çözüm getirmeli ve daha sıkı denetimler yaparak fiyat karmaşasına önlem almalı, eğitimde öncelik verilecek olan bilgiye dayalı olmalıdır. Yoksa okul lüksmüş veya kamaralı denetim varmış bunların çok fazla bir önemi yoktur.

Çocuklarımıza Üniversiteyi okutmak ayrı bir masraf, Üniversiteye hazırlamak daha yüklü bir mastaf durumuna geldi.” Diyerek duruma biran önce bir çözüm bulunması talebinde bulundular.

MEHMET CANBEK