Oyuncaklar yola çıktı

Kampanyada toplanan oyuncaklar dün düzenlenen törenle Soma'da hayatını kaybeden 301 madencinin çocuklarına ulaştırılmak üzere yola çıktı.
Sosyal sorumluluk çerçevesinde birçok kurum, kuruluş ve halk destek verdi.
Soma'daki çocukların yaşadığı acıyı bir nebze olsun unutturabilmek için Şanlıurfa Gençlik Merkezi çok değişik oyuncaklar topladı. Toplanan oyuncaklar, Şanlıurfa Gençlik Merkezi'nin müdür ve çalışanlarıyla birlikte Soma'ya götürülerek oradaki çocuklara dağıtılacak. Daha sonra aileler ziyaret edilecek ve en son şehitlerin mezarlarına Kuran-ı Kerim okuduktan sonra Şanlıurfa'ya dönülecek.
Bahçelievler de bulunan Gençlik merkezinde toplanan oyuncaklar törenle Soma'ya uğurlandı. Törene Şanlıurfa Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Şanlıurfa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Ertuğrul Yıldız, Şanlıurfa Gençlik Merkezi Müdürü ibrahim Halil Alp ve Gençlik merkezi çalışanları katıldı.
Törende konuşan Vali Yardımcısı Aylin Kırcı Duman, "Gençlik merkezi Şanlıurfa'dan Soma'daki çocuklarımız için ufakta olsa oyuncaklar topladı. Soma da vefat edenlerin ailelerine baş sağlığı dilemek için Gençlerimiz Soma'ya hareket ediyorlar, maden faciası bizleri çok üzdü, inşallah böyle acı bir daha yaşanmaz ayrıca Soma Kaymakamıda Urfalıdır ona da baş sağlığı diliyoruz" dedi.
Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Ertuğrul Yıldız ise, bu kampanyaya destek veren herkese çok teşekkür ederek bir daha Soma'daki gibi acıları Cenab-ı Allah bize yaşatmasın, dedi. Yıldız, Şanlıurfa Gençlik Merkezi'nin bu tarz sosyal sorumluluk projeleriyle sürekli gündemde olduğunu belirterek faaliyetlerinin artarak devam etmesi temennisinde bulundu.
Şanlıurfa Gençlik Merkezi Müdürü ibrahim Halil Alp, konuyla ilgili yaptığı açıklamada: "Soma'da hepimizi derinden yaralayan ve üzüntüye boğan bir acı yaşandı. Yaşanan felaket sonrası ülkemizin her tarafından Soma'ya yardım yağdı. Biz de Şanlıurfa Gençlik Merkezi olarak Soma'daki çocukların yanında olalım dedik. Bu kapsamda gençlik merkezimizin çalışanları ve gönüllüleri ile birlikte birçok kapıyı çaldık. Bize en büyük desteği Şanlıurfa Valiliği, Eyyübiye Belediyesi, Ak parti Eyyübiye İlçe Başkanlığı ve CMC Çağrı Merkezi verdi. Desteklerinden dolayı hepsine teşekkür ediyorum." dedi.

SOMA'YA GİDEN OYUNCAKLAR
Yarasa tipli gameboy 15
6 ll mc.guanlı arab 10
Gözlük ayakkabı barbie set 20
Figürlü saat ve cüzdan 10
Büyük pusulalı dürbün 40
Işıklı çubuk 12 figürlü 40
Kayulu ışıklı yoyo 72
Pilli fotoğraf makinası 24
İphone kedi konuşan 30
Parmağını emen aşçı bebek 30
46 parça top 60
Melodika 173
Pilli piyano 100
Müzikli bebek 50
Cep telefonu 100
Yapbozlu robot 96
Yazı tahtası 72
El çantası 20
Askılı çanta 20
Toka 120
Sevimli araç 96
İpli telefon 48
Top atan tabanca 90
İtfaye arabası 60
Küçük araba 28
Oyuncak terlik 24
Top 60
Oyuncak bebek 48
Işıldak 400
TOPLAM 1956
Kalem,Silgi,Kalemtraş Seti 1200
MEHMET ER