OTO GALERİCİLER TAŞINIYOR!

Kent merkezinde bulunan Cumhuriyet Caddesi üzerinde faaliyet gösteren yaklaşık 300 oto galerici yakında yeni yerlerine taşınıyorlar.

Şanlıurfa Oto Galericiler Kooperatifi Başkanı Mehmet Yaşar Bozkurt, Süremiz 30 Kasım itibari ile bitti. Yeni yerimize bazı esnafımız araçlarını götürdüler. Birçok esnafımız da taşınmak için çalışmalara başladılar. Dedi.

Başkan Bozkurt yaptığı açıklamada şu görüşlere yer verdi: “Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin bey, Haliliye Kaymakamı ve Vakıflar Bölge müdürümüz ile önceki gün görüştüm Alım satımların yerinin yıkım kararı çıktı. Süremiz 30 Kasım itibari ile bitti. Yeni yerimize bazı esnafımız araçlarını götürdüler. Birçok esnafımız da taşınmak için çalışmalara başladılar. Biz dükkanları yaptık teslim ettik. Esnafımız dükkanlarını şu anda kendileri dekorasyon yapıyorlar. İsteyen esnafımız taşına bilirler. Emeği geçenlere esnafımız adına çok teşekkür ediyorum.” Dedi.

Şanlıurfa oto-alım sitesi kurulduğunda Türkiye'nin ilk galerisinden birisi. 1986 yılında site yapıldığında çevresinde bina yoktu, Belirli bir zamandan sonra konutlar yapıldı Şanlıurfa Valiliği, Adliye, İş-KUR ve diğer kamu kurum ve kuruluşları yer aldı,site şehir merkezinde kaldı. Yaklaşık 7 yıl önce 252 dönümlük bir arazi milli emlaktan tahsis edildi. Evren Sanayi ile Akçakale yolu arasında tahsis edilen yere çalışmalar başladı. 300 adet oto alım sitesinde çalışmalar Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin girişimiyle birlikte altyapı ve yol sorunu çözüldü. Daha önce bir çok defa açılması planlana sitede 2019 yılın sonlarına doğru gelmesine rağmen hala bitirilmemesi tepkilere neden oldu. Kentin en gözde yerinde bulunan fakat alan yetersizliği nedeniyle de iç içe olan oto alım sitesi esnafı, yeni oto alım sitesinin biran önce açılmasını isteyerek, yeni yerlerine taşınmak istediklerini söylediler. Yılan hikayesine dönen alım satım sitesinin taşınması ile birlikte bölgede derin bir nefes alacak, oto alım sitesi esnafı ise yeni yerlerinde rahatlamış olacak.

ŞAHBAN KILIÇ