OSB’DE FABRİKALARIN ÜRETİMİ DURDURULDU

Güngör Azim Tuna döneminde Eskişehir’den OSB’nin başına getirilen Yunus Emre Aksu’nun sorunu çözmemesi ise sanayicilerin tepkilerine neden oldu ve sanayiciler Milletvekillerini göreve davet etti.  Gaziantep’te olsa idi siyasiler yöneticileri görevden alırdı...

FABRİKALARI KRİZ DEĞİL SİYASİLER KAPATTI

Organize Sanayi Bölgesinde  (OSB) fabrikalara elektrik darbesi dövizin yükselmesi ile krizin aşılması hem hükümetin üretimi artırması için teşviklerin verdiği dönemde Şanlıurfa’da organize sanayi bölgesinde faaliyet gösteren fabrikaların elektrik ücretlerinin 4-5 gün geçmesi üzerine elektriklerinin kesilmesi ile milyonlarca üretim zararı olduğu ve milli ekonominin zarar gördüğü belirtildi.

Amerika’nın Türkiye’ye karşı başlattığı ekonomik savaş ile dolar ve Euro’da anormal artışlar ile girdi. Maliyetleri artan, ham madde ithal ürünlere  100’den fazla zam gelmesi ile zor günler geçiren Şanlıurfa sanayicisine bir darbede sanayicilerin elektriklerinin kesilmesine göz yuman OSB bölge müdürlüğü ile elektrik kurumundan geldi.

Fabrika sahipleri krize rağmen işçi çıkarmaya ve üretime devam eden fabrikaları 30-40 bin borcu nedeniyle kesilmesi iyi niyet göstergesi değildir. Yetkililer üretimi durdurulmasına müsaade etmemeleri gerekirdi. Ödeme zorluğu çeken işletmeleri yardımcı olması ve aksine destek verilmesi gerekirdi. Şanlıurfa’da sanayi tesislerinin üretiminin durdurulmasına sebep olanların ve çözüm üretemeyenlerin cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a konuyu iletmelerini ve siyasilerin istihdam ve üretim gibi sorunlarla ne zaman ilgileneceklerini merak ediliyor?