OKULLARIN ULAŞIM SORUNU ÇÖZÜLÜYOR

Buhara Mahallesinde yeni yapılan 6 bin kişilik eğitim kompleksinde incelemelerde bulunan Şanlıurfa Eğitim-Bir-Sen başkanı İbrahim Coşkun ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Emin Yeşiltaş yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Emin Yeşiltaş yaptığı açıklamada, “Eyyübiye İlçemiz buhara mahallesinde burada yaklaşık 6 bin öğrencinin eğitim gördüğü kampus alanı içerisindeyiz. Burada mevcut halde yol yoktu. Eyyübiye ilçemiz sağolsun buranın alt yapısını hazırladı. Asfaltı hazır hale getirdi. Fen işleri daire başkanlığı da buranın asfalt hazırlığı şu an yapıyor.  Birkaç gün içerisin de buranın asfaltını yapacağız. Ulaşıma hazır hale getirmiş olacağız. Esas burayla ilgili bir projemiz daha var.

KÖPRÜLÜ KAVŞAK YAPMAYI PLANLIYORUZ

İki mahhaleyi birbirine bağlayacak bu projemiz de 2 hafta içerisinde hazır hale getirilecek ihale aşamasından sonra uygulamaya geçeceğiz. Buranın trafik sorununu tamamen çözmüş olacağız.” Dedi.

Şanlıurfa Eğitim-Bir-Sen başkanı İbrahim Coşkun ise, “Öncelikle sayın başkanımın şahsında büyükşehir belediye başkanıma teşekkür ediyorum. Bizde okulları gezdiğimiz zaman idarecilerimizden değerli müdürlerimizden okulun sorunları ile ilgili olan talepleri alıp gerekli olan yerlere ulaştırmaya çalışıyoruz. Bu okullarımızı ziyaret ettiğimizde en önemli sıkıntının yol olduğunu gördük, bize de ilettiler bizde gerekli yerlerle görüşmeleri sağladık başkanımla da irtibata geçerek bu konuda en kısa zamanda bunu çözeceklerinin sözünü verdiler. Bu günde zaten buradayız. İnşallah en kısa zamanda bunu da halledeceğiz birde ikinci en büyük sorunumuz sayın başkanımıza da ilettik köprülü kavşak la ilgili teknik bilgilerini zaten verdiler inşallah bunu da en kıza zamanda çözerler. En azında çocuklarımız karşıdan karşıya geçerken daha tedbirli daha tedbirlerin alınmış bir şekilde daha güvenlikli bir ortam sağlanmış olur. Sayın başkanımız buradayken bunun sözünü de inşallah alacağız. En azında belediye otobüslerimiz buradan geçerek yaklaşık 6 bin tane öğrencimiz var. Bunların ulaşım sorununu halletmelerini biz buradan istiyoruz. Sonuçta okullara ne kadar hizmet edersek, bu topluma millete ne kadar hizmet edersek o kadar mutlu ve bahtiyar olacağız. Bu konuda belediyemiz üzerine düşeni yapıyor. Bizde mümkün mertebe sendika olarak var olan sorun ve sıkıntıları iletip bu konuda çözüm arayacağız. En son arkadaşlardan aldığımız bilgiye göre internet ile ilgili sıkıntılar var bugün yarın inşallah Türk Telekom’a uğrayıp var olan sorunu iletip en azından eğitim çalışanı arkadaşlarımıza, okul idarecilerimize, öğretmenlerimize, öğrencilerimize ne kadar daha fazla sorunları giderecek şekilde hizmet edersek en azından eğitim ortamlarını daha huzurlu daha ideal kullanırsak o kadar eğitim öğretime katkı sunmuş olacağız ben bu konu dada çalışmada emeği geçen başta büyükşehir belediye başkanımız, genel sekreterimiz ve emeği geçen emektar kardeşlerimize teşekkür ederim.” Diyerek sözlerini sonlandırdı.

MEHMET ER